Bøger / skønlitteratur / roman

Ærens åg


Beskrivelse


Krimi fra middelalderens England, hvor kongens mænd Halfdan og Winston hvirvles ind i opklaringen af et mord på en ung novice i et kloster i Wessex. Her kommer Halfdan i et svært dilemma mellem pligt og ære.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 12. aug. 2014

Bogen Ærens åg er 6. bind i den populære serie om Winston, Halfdan og Alfilda. Lægger sig fint i forlængelse af de øvrige bind med samme genkendelige format og layout.

I Martin Jensens seneste bind i serien, er Winston mere i baggrunden end Halfdan. Begge er blevet gift og har nye forpligtelser, men de mødes, da kong Knud sender Halfdan af sted i et ærinde til Winston, som påskud for at finde oplysninger om Jarl Godwin. Snart hvirvles de to "hunde" ind i opklaringen af mordet på en ung novice. Halfdan kommer i et svært dilemma mellem ære og forpligtelser, men det lysner også forude og der er lagt op til flere spændende bind i serien. Som sædvanlig skildres det middelalderlige miljø meget overbevisende og levende, både qua ordforråd og gerninger. Det er ikke en traditionel krimi, men mere en fortælling om personligheder og historiske fakta, sat i en krimiramme. Forbrydelsen opklares med klassisk ræsonnement, og spillet om magten er et kunststykke at bestride og gennemskue.

Bogen kan sammenlignes med de forudgående bind i serien, men også med fx Candace Robbs middelalderkrimier.

Hyggelig krimi, hvor der mere er fokus på miljø og logisk opklaring, end bloddryppende drama. Bør anskaffes på lige fod med de øvrige bind i serien.


litteratursiden.dk

d. 7. okt. 2014

af

af

Jette S. F. Holst

d. 7. okt. 2014

Bind seks i serien om Halfdan og Winston er en underholdende og velskrevet middelalderkrimi om mordet på en ung novice i 1000-tallets England. Vi er nu nået til sjette bind i Martin Jensens krimiseri...


Weekendavisen

d. 14. nov. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 14. nov. 2014