Bøger / faglitteratur

Æstetiske læreprocesser : i teori og praksis


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2009

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 3. juli 2009

Bogens samling af artikler om læring gennem sansning og æstetiske oplevelser er mest til lærerstuderende og andre pædagogiske uddannelser.

Bogens tolv artikler af femten danske forfattere overvejende fra DPU er ordnet i tre temaer - sanselige og æstetiske oplevelser i forskellige fag, forskellige betydninger i æstetiske læreprocesser og modeller til refleksioner om æstetiske læreprocesser. Der er meget forskelligartede artikler fra meget teoretiske med forskningspræg til mere praktisk anvisende og igangsættende. De fleste af folkeskolens fag inddrages i forslag og overvejelser og der er mange spændende, igangsættende tanker og overraskende forslag til konkret undervisning med vægt på sansning som vej til læring. Ikke alle artikler er lige lettilgængelige for den forudsætningsløse og det bliver ikke nemmere af, at der ikke er fuld enighed mellem forfatterne om fagtermer og begreber. Efter hver artikel er en litteraturliste med ofte udenlandske titler og til slut en forfatteroversigt.

Der er et stort antal artikler og bøger om læring gennem sansning, medier og æstetik fra de senere år, og mange af bogens forfattere medvirker ved tilsvarende udgivelser i andre sammenhænge, men grundbogen om samlingens emner må nok stadig være Æstetik og læring af Austring og Sørensen fra 2008.

En ikke helt let, men ganske spændende fremstilling af betydningen af sansning og æstetiske oplevelser i børns og unges læring og udvikling mest for studerende, men også for den interesserede praktiker.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 16 (2010)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 127, nr. 16 (2010)


Dansk sang

Årg. 61, nr. 6 (2009/2010)

af

af

Lotte Wolsing Mølle

Årg. 61, nr. 6 (2009/2010)Informationer og udgaver