Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Af kød og blod


Beskrivelse


En morgen står Jonas' mor ikke op. Kun Jonas ved hvad der er sket, og han har brug for at holde det hemmeligt. Han har sat sig selv på en ensom opgave, men så dukker Heleen op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2016

af

af

Lars Larsen

d. 17. juni 2016

En morgen står Jonas' mor ikke op. Kun Jonas ved hvad der er sket, og han har brug for at holde det hemmeligt. Han har sat sig selv på en ensom opgave, men så dukker Heleen op. En gysende og makaber roman til unge fra 15 år og voksne.

Jonas, 15 år og hans lillesøster Sarah på 8 år bor hos deres mor. Faren er indlagt på et psykiatrisk hospital og moren lever et hårdt liv med masser af rødvin og skiftende mænd, så de to børn er vant til at klare sig selv. En morgen ligger hun død i sin seng og Jonas vil holde dødsfaldet skjult for Sarah og omverdenen. En umulig opgave, som han helst vil klare alene, men så dukker Heleen op. Hun viser sig at være lavet af det samme stof som ham, og de finder svar på mange spørgsmål om, hvad der er foregået. Det er forfatterens anden ungdomsbog på dansk. I 2012 udkom hans vikingeroman Rød sne.

En historie fuld af gys og overraskelser og efterhånden afsløres det, hvad der ligger bag familiens tragedie. Sproget er enkelt og med en del underfundig humor. En lille hurtigt læst roman, hvor der sker temmelig meget, og hvor forfatteren 4 gange går i direkte dialog med sin læser. Flot forside og inspirerende bagsidetekst.

Kan sammenlignes med Dette er ingen dagbogMere end det, som er en historie om at tackle umulige situationer på, og Mere end det, som er en tankevækkende roman, der afdækker en barndom præget af fortielser og svigtKan sammenlignes med Dette er ingen dagbog, som er en historie om at tackle umulige situationer på, og , som er en tankevækkende roman, der afdækker en barndom præget af fortielser og svigt.Informationer og udgaver