Bøger / faglitteratur / erindringer

Af skade bliver man klog : en guide til at leve med en hjerneskade


Beskrivelse


Per Leth (f. 1950) fortæller og dokumenterer med sin egen historie, at det kan betale sig at blive ved med at træne sin hjerne. En selvhjælpsbog til den senhjerneskadede selv samt de pårørende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 16. mar. 2020

Forfatteren er selv senhjerneskadet og deler her sin viden og sine erfaringer samt gode råd til genoptræning. Bogen henvender sig til voksne med erhvervet hjerneskade og deres pårørende. Sundhedspersonale og studerende kan også læse med.

Forfatteren blev som voksen ramt af en hjerneskade og oplevede behandlingssystemets begrænsninger. Han fortæller ligefremt om sine erfaringer og oplevelser med et humoristisk glimt. Personlig vedholdenhed og overkommelige strategier, ressourcestærke nøglepersoner i baglandet og bistand fra specialister er afgørende for rehabiliteringen. Bogen er bevidst skrevet med en del gentagelser af samme stof, fordi repetition fremmer forståelsen for en hjerneskadet. Han kalder selv bogen for en grønspættebog for hjerneskadede og formidler aktuel viden på området, bl.a. om lovende forsøg med hypnose.

Den velskrevne bog kan fungere som lærerig og opmuntrende støtte for mennesker, der er ramt af hjerneskade, samt deres pårørende. Forfatterens egen historie viser, at udholdenhed og vedholdenhed i forhold til træning af hjernen betaler sig.

Bogen er en revideret og udvidet udgave af Af skade bli'r man klogLigeud og frem (2017). Bl.a. med ny forside, ordforklaringer, referencer samt et nyt forord af en psykolog. Lignende personlig fremstilling med fagligt indhold findes i Ligeud og fremBogen er en revideret og udvidet udgave af Af skade bli'r man klog (2017). Bl.a. med ny forside, ordforklaringer, referencer samt et nyt forord af en psykolog. Lignende personlig fremstilling med fagligt indhold findes i .