Bøger / skønlitteratur / roman

Affære


Beskrivelse


En kort historie om en affære mellem en ældre mand og ung kvinde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2020

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 10. feb. 2020

En meget kort historie om sex og magt fortalt med meget få ord. For alle med interesse for erotik og korte historier.

En mand og en ung kvinde mødes. Manden er gift. De har sex og de taler. Han er et kvart århundrede ældre. Da hun mødte ham var det som hun "havde længtes efter ham altid og endelig fandt hi". Det er rammen om denne korte historie, som fortælles med ca. 1-3 linjer pr. side. Det er den unge kvinde, der fortæller historien: "Jeg har aldrig været nogens elskerinde. Er det et nyt kapitel i mit liv?" Manden beskrives senere som en "grib", men også som "for blød", mens hun har et ønske om, at han ville voldtage hende. Da han afbryder forholdet, sender hun ham et postkort, som måske, måske ikke bliver læst af hans kone.

Interessen for de to mennesker når aldrig at blive etableret. Måske fordi vi kun får korte brudstykker af et forløb, fortalt i staccatoagtige sætninger, hvor der mest er fokus på de to parters møder og glimt af den seksuelle aktivitet. Indimellem er der tilløb til at fortælle en historie om magt og fornedrelse, som ikke bliver foldet ud, bl.a. hvor han ser sig selv som en ådselsæder og hun gerne vil være hans kadaver.

Tine Høghs mesterlige kortprosaroman Nye rejsendeIkke noget at tale om beskriver også en ung kvindes affære med en mand. Anne Zenons ligeledes unikke digtroman Ikke noget at tale om handler også om en kvinde, der har et lidenskabeligt forholdTine Høghs mesterlige kortprosaroman Nye rejsende beskriver også en ung kvindes affære med en mand. Anne Zenons ligeledes unikke digtroman handler også om en kvinde, der har et lidenskabeligt forhold.Informationer og udgaver