Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Affald


Beskrivelse


Hvad er affald? Hvordan kan man genbruge ting? Hvorfor arbejder nogle børn med affald? Hvad er en mødding?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2011

af

af

Boy Olesen

d. 21. juni 2011

Velegnet til den første faglige læsning i indskolingen, fra ca. 1.-2. kl. altså fra ca. 7-8 år op til ca. 10 år. Såvel til selvlæsning som til brug i emne- og projektarbejder er bogen god.

Et rigtigt flot layout, hvor flotte fotos ledsager teksten på den bedste måde. Sætningerne er korte og ordvalget er veltilrettelagt til målgruppen. Læseren præsenteres for en definition af, hvad affald er, ligesom der fortælles om el, varme, genbrug og kompostering i forhold til affald. Der bruges god plads til at problematisere om affald i naturen, herunder brugen og udsmidningen af plastik. I fattige lande er mange børn nødt til at forsøge at finde salgsbare og brugbare ting på lossepladserne, for at kunne overleve. Bogen afsluttes med to faktasider, der dels kommer med facts om affald og fortæller, hvor der kan læses mere om emnet. Bogen er god og relevant, og skrevet i et sprog og med et indhold som målgruppen har gode forudsætninger for at kunne forholde sig til.

Denne titel er en del af en serie, Faktisk! med vidt forskellige emner. Forlaget Alinea har en serie Det lille fagbibliotek, der har nogenlunde den samme målgruppe, dog helt op til 3.-5. kl. I denne serie findes en titel, Klimaforandringer hvad er det?, som også behandler et emne om miljøet.

En god bog der er indbydende at gå til, og som giver stor viden fra sig til målgruppen.