Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Afgrundens engle


Beskrivelse


Krimi. Aktionsgruppen Afgrundens engle består af en gymnasielærer og hendes tre elever. De udøver retfærdighed på deres egen måde, når de opsøger sexgale mænd, som under falsk identitet chatter med og lokker unge piger til dates. Det går skræmmende galt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2014

af

af

Helle Winther Olsen

d. 6. aug. 2014

Som den svenske forfatters øvrige krimier henvender denne sig i særlig grad til unge fra ca. 14 år, men også voksne med smag for det svenske lillebymiljø og en tilgængelig, enkel opbygning vil kunne læse med.

Temaet er grooming (voksne mænd der udgiver sig for teenagere på chatfora) og selvtægt. Selvtægt med trangen til retfærdighed, ikke hævn som motiverende faktor. Gymnasielæreren Molly knytter 3 af sine elever til sig i det der officielt er en samtalegruppe for psykisk skrøbelige unge, men som reelt er aktivistgruppen Afgrundens engle, der opsøger og skræmmer mænd, som har til hensigt at forgribe sig på unge piger. De unge overvåger chatfora og lokker mændene i en fælde, for derefter at videregive en videooptagelse til politiet. Men en dag går det grueligt galt. En af de mænd, der skulle skræmmes til at standse sit forehavende omkommer. Afgrundens Engle kommer derfor i politiets søgelys, og både politi og aktionsgruppen nærmer sig fra hver sin vinkel sandheden om grimme sexforbrydelser og drab i det lille lokalsamfund.

Blandt krimier for unge er især Ina Bruhn Gennem nattens gader sammenlignelig og henvendt til samme målgruppe. Kjetil Johnsens serie 4 veninder er en del lettere at læse.

Det er en spændende og vellykket krimi for unge, der i miljøtegningen rummer gode identifikationsmuligheder. Ikke for lang, ikke for svær. Og dermed også velegnet til fx opgaveskrivning inden for krimigenren.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 7 (2014)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 67, nr. 7 (2014)