Bøger / faglitteratur / biografier

Afhopperen : mine 20 år i Scientology


Beskrivelse


Robert Dam (f. 1964) videregiver sine erfaringer fra sin tid i Scientologi, som han forlader efter 20 år. Han fortæller historien om bevægelsen og dens udvikling samt om hans syn på dens arbejdsmetoder, magtmisbrug og pengegriske ledelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 14. sep. 2011

Bogen er for voksne biografilæsere, der gerne vil have et indblik i scientology samtidig med en personlig beretning fra en mand, der har været scientolog i 20 år og hans exit fra bevægelsen.

Robert Dam sagde som ung ja til en personlighedstest hos scientology. Han var musiker og kunne godt bruge et succesboost. Scientology kunne tilbyde et metode, som ville kunne hjælpe ham. Han oplevede "auditingen", der er at sammenligne med en terapisession, som en stor lettelse. Så han gik videre og havde snart en høj placering i bevægelsen. Det var starten på en karriere i den internationale organisation, der blev startet af L. Ron Hubbard i 1950'erne. Samtidig med Roberts historie får vi også scientologys historie og udvikling. 20 år senere forlader Robert scientology. Tvivlen på bevægelsens egentlige hensigter bliver for stærk. Den officielle hensigt er at "cleare" menneskeheden (gøre dem fri af spændinger og neuroser), men sandheden er, at man gør dem til marionetter for bevægelsen, som er en rendyrket pengemaskine.

Vi skal tilbage til 1990'erne for at finde bøger om scientology, som ganske vist er omtalt i flere bøger om sekter og nyreligiøsitet. Men decideret kritiske beretninger fra folk indenfor findes ikke. Bogen er en pendant til Vorherres lille vidne, 2011, som fortæller samme historie blot om Jehovas Vidner.

Afslørende dokumentation af scientologys arbejdsmetoder, magtmisbrug og økonomiske udsugning af medlemmerne. Bogen fortæller historien om en danskers 20-årige erfaringer i bevægelsen.


Jyllands-posten

d. 29. sep. 2011

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 29. sep. 2011


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2011

af

af

Henrik Højlund

d. 5. nov. 2011