Bøger / skønlitteratur til børn / krimi

Afrikas rose


Beskrivelse


Krimi. Afrikas Rose, en berømt vidunderlig og kostbar diamant, bliver stjålet og med hjælp fra dr. Watson sætter De Irregulære sig for at løse gåden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 29. jan. 2010

Til alle, der kan lide at læse en underholdende detektiv roman. Fra 10 år.

Dette er skuespiller og nu forfatter Tim Pigott-Smiths anden bog i serien om Sherlock Holmes' børnehjælpere De Irregulære fra Bakerstreet. Med bedste Sherlock Holmes metoder sætter De Irregulære sig for at løse mysteriet om den stjålne og meget kostbare diamant, Afrikas Rose, og om hvem der egentlig har myrdet afdelingschefen, hvor Potts onkel Hector arbejder. Hector har nemlig erklæret sig skyldig, men det er der ingen der tror på. Det viser sig, at deres modstander er ingen ringere end den berømte Irene Adler, den eneste person, der har narret Sherlock Holmes. I et let sprog fortælles en spændende historie i bedste Cluedo-stil og med klassiske Holmes replikker. Både Holmes og Watson optræder i historien, som også rummer varme og kærlige venskaber mellem hovedpersonerne, der på grund af forskellige tragiske omstændigheder i deres liv er endt som gadebørn. En flot og indbydende forside i farver, og illustratoren Chris Moulds s/h stregtegninger dækker både stemningen og handlingen i bogen på fineste vis.

Der findes flere detektivromaner til målgruppen, men denne serie udmærker sig ved, at den klassiske Holmes-stemning er bibeholdt i øjenhøjde med børnene.

En underholdende og spændende detektivfortælling. En fin toer.