Bøger / faglitteratur / bibliografier

Afskaf alderdommen : bliv i de voksnes rækker


Beskrivelse


Med eksempler fra aktuel forskning og egen livserfaring tager journalist Lone Kühlmann (f. 1945) og aldringsforsker Henning Kirk (f. 1947) et opgør med tanken om, at man går i stå, når man bliver ældre.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 27. mar. 2012

En bog til dem, der tænker over livet og det at blive ældre.

Journalist Lone Kühlmann og aldringsforsker dr.med. Henning Kirk gør op med tanken om, at man går i frø, når man bliver ældre. EU har i 2012 udnævnt året til at være ældreår - det europæiske år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne. Bogen er et humoristisk og vittigt angreb på vores forestillinger, om det at blive ældre. Man skal afskaffe alderen som et kriterium for noget som helst. Forfatterne gør op med forældede forestillinger, der sidestiller alderdom med affældighed. Forfatterne gør op med fordomme, som bygger på uvidenhed. Et sted i bogen skriver de "man holder ikke op med at udvikle sig, fordi man bliver gammel. Man bliver gammel, fordi man holder op med at udvikle sig." Generelt er bogen et vink med en vognstang til mange ældre om, at man kan afhjælpe forfald, men man må selv gøre det. Bogen har også fakta omkring vigtigheden af søvn og rigtig kost, og især det at spise mange antioxidanter. Ligeledes at alkohol i moderate mængder modvirker blodpropper. Desuden beskrives de forskellige tiltag til, hvordan man kan udskyde demens med mange år, ved at holde både hjernen og hjertet godt i gang.

Den kan godt minde om Kvinde på 50+ : frisk eller færdig : samtalebog om kvinders alder, 2011, eller Plus-alderen : vi bliver jo bare ved!, 2010.

En fin underholdende bog om at se ældre voksne som en ressource. Den er godt skrevet og fuld af hurtige undeholdende replikker.


Politiken

d. 31. mar. 2012

af

af

Bettina Heltberg

d. 31. mar. 2012


Jyllands-posten

d. 30. mar. 2012

af

af

Lone Nørgaard

d. 30. mar. 2012


Kristeligt dagblad

d. 17. apr. 2012

af

af

Doris Ottesen

d. 17. apr. 2012


Weekendavisen

d. 20. apr. 2012

af

af

Leif Blædel

d. 20. apr. 2012