Bøger / skønlitteratur / roman

Afstanden mellem dig og mig


Beskrivelse


17-årige Laura er gymnasiestuderende og en aften falder hun på sin cykel foran en bar for lesbiske. Kvinden, Mille, hjælper hende og de kysser hinanden. Efterfølgende tænker Laura kun på Mille og de mødes en dag på gymnasiet, hvor Mille har fået job som Lauras lærer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 4. maj 2020

Sanselig og følsom roman om en svær kærlighed mellem lærer og elev. 17-årige Laura forelsker sig i den 10 år ældre Mille. Da det viser sig, at Mille bliver Lauras vikar på gymnasiet, bliver kærligheden problematisk. Primært til unge læsere.

Lauras mor og hendes kæreste flytter til Island, og Laura må finde sig et andet sted at bo. Det bliver på et værelse hos hende gode ven, Valde. Laura føler sig lidt ensom, og hendes venner mener, at hun trænger til at blive forelsket. En aften falder Laura på fortovet foran en bar for lesbiske, imens hun forsøger at samle mod til at gå indenfor. Hun bliver hjulpet af kvinden Mille, og det ender med, at de kysser hinanden. Efterfølgende kan Laura kun tænke på Mille og spekulerer på, hvordan hun kan finde hende igen. Nogle dage efter får de en vikar i klassen, og Laura bliver chokeret over, at vikaren viser sig at være Mille. Mille har også følelser for Laura, og de bliver forelskede. Men det bliver ikke en problemfri kærlighed, dels er der aldersforskellen og dels det forbudte forhold mellem lærer og elev. Kan deres kærlighed vinde mod alle odds?.

Gribende og sød roman. Det er befriende at læse en roman, hvor homoseksualitet fremstår naturligt og uproblematisk. Her er det problematikken omkring kærlighed mellem lærer og elev, som er omdrejningspunktet, og ikke kærlighedens form.

Lidt i samme genre kan anbefales Call me by your name af André Aciman.


Berlingske tidende

d. 27. juni 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. juni 2020


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 6 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 6 (2020)