Bøger / faglitteratur / bagebøger

Afternoon tea : de bedste opskrifter fra Perch's Tea Room


Beskrivelse


Der indledes med en indføring i teens verden, dens oprindelse, tilbehøret, litteraturen, stel og meget andet. Herefter følger en række kageopskrifter fordelt på de fire årstider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 5. nov. 2012

Henvender sig til folk, der kan lide både te og kager.

Dette er både en bog om the samt en opskriftssamling på mange lækre kager, småkager og andet sødt. De første 33 sider er en indføring i teens verden, dens oprindelse, tilbehøret, litteraturen, stel og meget andet. Der fortælles også om Perch's Thehandel i København, hvor forfatteren er femte generation, og hun øser her af sin samlede viden om teen og kagerne dertil. Resten af bogen er opskrifter fordelt på de fire årstider, og bagest er der et register; inddelt efter kageformerne (fx muffins, lagkager osv.). Det er et slaraffenland for tedrikkere, men alle kagespisere kan være med, da kagerne også kan spises til andet end te. Her er bradepandekager, småkager, lagkager, romkugler og mange andre lækkerier. Lidt sandwich og drikke er der også blevet plads til, og så selvfølgelig teen. Både opskrifter og billeder er meget indbydende, så man får lyst til at gå i gang med det samme. Ingredienserne er velkendte, og der bliver ikke sparet på noget. Det er kager med smør, sukker, flødeost osv., så det er ikke en bog for slankefreaks og kostforagtere.

Af andre sammenlignelige bøger med te og kager har bibliotekerne: Te og kager året rundt, 2010. De fleste andre bøger om te beskæftiger sig primært med te, men har ikke bagværk med. I denne bog fokuseres primært på kagerne, udover de indledende kapitler om te.

En indføring i værd-at-vide om te samt en opskriftsamling med kager, der får mundvandet til at løbe blot ved at læse bogen.