Bøger / faglitteratur

Afvigerne : historien om succes


Beskrivelse


Om de overraskende hemmeligheder bag succes og om de mennesker, der hæver sig over andre og opnår evig berømmelse. De er dygtige, ingen tvivl om det, men hvorfor er de dygtige?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. sep. 2009

Bred målgruppe blandt de som gerne læser om succesrige mennesker, anderledes managementlitteratur, og oplagt for dem som allerede kender forfatteren.

Videnskabsjournalisten Malcom Gladwell er af magasinet Time udnævnt til at være en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer, og hans bøger, også denne nye, er fast hylde-inventar på bestseller-listerne. På dansk er desuden udkommet Det magiske vendepunkt, 2003, og senest Blink, 2006. Hans nye bog handler om jagten på succes set gennem hans helt unikke perspektiv. Han søger "afvigere", og det er absolut positivt ment. Hvorfor har nogen eller noget større sandsynlighed for succes end andre og andet. Ville Bill Gates fx have haft samme status som computerbranchens "Numero Uno" hvis han var født senere eller før 1955? Eller ville Beatles i dag med deres musik kunne skabe det samme fænomen som de gjorde dengang i 1960'erne? Er der fx en universalregel, der siger at man skal have 10.000 timers undervisning før man kan få ekspertstatus? Hos Gladwell er der dejligt "tankehøjt" til loftet, han skriver besnærende underholdende med mange eksempler. Jeg har aldrig læst så forfriskende, provokerende anderledes nye ideer, om vejen til succes gennem medfødte evner, intelligens og uddannelse.

Gladwells ideer er enestående, på dansk kan nævnes hans tidligere Blink fra 2006.

Fantastisk underholdende populær-videnskabelig læsning om vejen til succes.


Jyllands-posten

d. 20. okt. 2009

af

af

Dennis Nørmark

d. 20. okt. 2009


Weekendavisen

d. 16. okt. 2009

af

af

David Jacobsen Turner

d. 16. okt. 2009