Bøger / faglitteratur

Aggression - en naturlig del af livet


Beskrivelse


Aggressive følelser er naturlige følelser, som børn og unge har brug for at give udtryk og bearbejde i en tryg og rummelig relation med en voksen, for at kunne føle sig værdifulde og opbygge den selvfølelse, der kan balancere aggressionen med alle de andre følelser, vi rummer.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2013

af

af

Laura Michelsen

d. 19. aug. 2013

Bogen henvender sig til voksne, forældre som professionelle, der ønsker at møde aggression hos børn og unge på en mere konstruktiv måde og blive mere fortrolig med følelsen aggression og dens rødder. Kræver et vist abstraktionsniveau.

Jesper Juul, anerkendt og elsket familieterapeut, tager i denne bog fat på en i vores kultur stærkt tabuiseret følelse, aggression. Bogen er et stærkt personligt og fagligt velfunderet debatindlæg og opråb til alle voksne om at bryde det aggressionstabu, han mener hjemsøger vores kultur. Simpelthen fordi, hvis vi ikke gør det, så vil det avle langt mere vold og aggression i samfundet. Jesper Juuls pointe er, at aggressive følelser er naturlige følelser, som børn har brug for at give udtryk og bearbejde i en tryg og rummelig relation med en voksen, for at kunne føle sig værdifulde og opbygge den selvfølelse, der kan balancere aggressionen med alle de andre følelser, vi rummer. Juul giver både en mere teoretisk redegørelse for aggressionens rødder og aggressionstabuet og helt konkrete praktiske forslag til, hvordan man kan møde det aggressive barn udtryk hos barnet mere konstruktivt. Kun tekst, ingen illustrationer, men til gengæld overskueligt sat op.

En titel inden for samme emneområde er Thomas Kaisers Bliv hos mig, når jeg er vred fra 2001, der dog ikke i samme grad behandler aggressionstabuet.

Tankevækkende, velskrevet og vigtigt indlæg i "opdragelsesdebatten". Forfatterens stærke personlige engagement, faglige grundlag og mange års erfaring giver pointerne gennemslagskraft.


litteratursiden.dk

d. 2. okt. 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 2. okt. 2013

Lærere, pædagoger, forældre og professionelle behandlere kan få megen stof til eftertanke i Jesper Juuls livskloge bog om en tabuiseret, almenmenneskelig følelse. Jesper Juul er en internationalt aner...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 12. sep. 2013

af

af

Gitte Ullstad

d. 12. sep. 2013


Politiken

d. 26. sep. 2013

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 26. sep. 2013


Weekendavisen

d. 30. aug. 2013

af

af

Kai Sørlander

d. 30. aug. 2013


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 50, nr. 6 (2013)

af

af

Birgit Marott

Årg. 50, nr. 6 (2013)


Social kritik

Årg. 26, nr. 137 (2014)

af

af

Benny Lihme

Årg. 26, nr. 137 (2014)