Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Aglyphe


Beskrivelse


Aglyphes landsby er truet af en uhyggelig ukendt fjende, og for at redde byen må hun begive sig ud på en farefuld færd. Fantasy for 12 år og opefter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2022

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 23. sep. 2022

Aglyphes landsby er truet af en uhyggelig ukendt fjende, og for at redde byen må hun begive sig ud på en farefuld færd. Fantasy for 12 år og opefter.

Aglyphe er et særligt væsen - en xiph - der bor i en skov, gemt væk fra menneskenes verden af magiske portaler. Aglyphe mangler den Xiphoideussten, der markerer hendes overgang til at være voksen og klar til at finde sin plads i landsbyen. Da hun endelig finder sin sten, er det slet ikke, som hun havde forventet. Samtidig angribes landsbyen af en ukendt fjende. Et tilfangetagent menneske åbner Aglyphes øjne for, at ikke alting er, som hun havde troet, og sammen med mennesket og en ven begiver hun sig ud for at finde ud af mere om denne fjende. Men rejsen er ikke uden farer og svære valg. Kan Aglyphe overtale sin klan til at stole på menneskene efter mange års stridigheder, inden det er for sent?.

Spændende, interessant og vild fantasy, der tager fat på emner som loyalitet, venskab og fremmedhad overfor folkeslag, man ikke forstår. Der er fokus på, at man ikke kan dømme alle over samme kam. Historien er skrevet i et letforståeligt sprog med masser af gode beskrivelser af både natur, væsner og stemninger. Forfatteren vandt forlaget Krabats fantasykonkurrence 2021 med netop denne bog.

I KaldetTransformationsmaskinen er der også stor fokus på natur - eller manglen på natur - og i Transformationsmaskinen er der bl.a. fokus på maskiner og kampen for overlevelseI Kaldet er der også stor fokus på natur - eller manglen på natur - og i er der bl.a. fokus på maskiner og kampen for overlevelse.