Bøger / skønlitteratur / noveller

Agtigt : noveller


Beskrivelse


Små historier, der fortæller om menneskers liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2010

af

af

Camilla Sejerøe

d. 15. apr. 2010

Samling af små selvstændige historier, næsten for små til at være noveller. Perfekt til rejser med offentlig transport og til gymnasieeleven der skal have noget, der kan analyseres på uden at være langt.

Thomas Oldrup har skrevet adskillige bøger, dog mest børne- og ungdomslitteratur. Han har desuden skrevet 22 tricks - om at skrive godt. De små historier, han her har begået, handler altid om mennesker. Menneskelige følelser især, men uden at det bliver for meget. Han leverer et ganske godt indblik i de andres liv, og det er altid brugbart. Sproget lægger man ikke mærke til, det flyder bare og gør ikke væsen af sig.

Det er vanskeligt at finde en direkte sammenligning - der kommer ikke så mange gode noveller af danske forfattere. Man kunne måske anvende Med hensyn til Harry af Natasha Illum Berg lidt på samme måde.

En fin lille bog, velskrevet og veloplagt. Også oplagt til gymnasiebiblioteker.


litteratursiden.dk

d. 11. maj 2010

af

af

Line Hoffgaard

d. 11. maj 2010

Forstillelse mellem mennesker i hverdagssituationer belyses på fin vis i 19 velskrevne noveller. Den der siger agtig, bidrager ikke med noget, bygger ikke noget nyt, kender ikke begreberne og mener ik...


Berlingske tidende

d. 24. sep. 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 24. sep. 2010