Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ahsurens saga. Bind 1 : Kraftrunen


Beskrivelse


Fantasy. Drengen Storm har talent for runemagi, men han må lære at styre de mægtige kræfter, eller risikere at de ødelægger ham. Derfor må han stole på den gådefulde runekriger Kislan, for Storms far er fanget hos kongen, og Storm vil gøre alt for at redde ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 10. maj 2012

Bogen henvender sig til fantasy-læsere, som godt kan lide vikinge-sagaer. Kan anbefales fra ca. 12-13 år og opefter.

Forfatteren er debutant, men leverer alligevel en meget stilsikker fantasy-roman, som markerer første bind i en trilogi. Her følger vi den unge Storm og hans kamp mod konger og guder, men også mod tab og fortvivlelse, da hans familie rives fra hinanden og han må forene sig med den voldsomme, magiske kraft han bærer i sig, og som han hurtigst muligt må lære at kontrollere. Bogen har en kraftig, nordisk tone hvor folk har råt-klingende skandinaviske navne, hvor runer skal kastes og sejd skal koges. Det er en meget autentisk og samtidig magisk kulisse forfatteren bygger op, og jeg vil tro, at især de store teenage-drenge vil finde den ret sej. Bogen er holdt i et ligefremt og letlæseligt sprog, som vil falde i god jord hos de fleste fantasy-læsere. Forsiden er flot og dragende, med en cirkel af runer, som signalerer fantasy i den seriøse ende. Bagsideteksten er spændende og dækker indholdet godt.

Målgruppen vil have været glade for Nancy Farmers Rejsen til Mimers brønd, men nærværende bog vil også kunne tale til dem, der kan lide Helle Rydings nordisk prægede fantasy, som i Morganas Kilder og Serpina.

En meget flot debut i form af en sej vikinge-fortælling med meget rune-magi og stærke mænd. Her bliver bestemt langt op til en interessant fantasy-trilogi.