Bøger / faglitteratur til børn

AIDS - den glemte pandemi


Beskrivelse


Let fagbog til unge om hvad aids og hiv er, hvor i verden det er mest udbredt, og hvordan man kan undgå at blive smittet. I serien "Explainer. Videnskab" til 12-15-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2023

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 21. apr. 2023

Let fagbog til unge om hvad aids og hiv er, hvor i verden det er mest udbredt, og hvordan man kan undgå at blive smittet. I serien "Explainer. Videnskab" til 12-15-årige.

I "Kloning" forklares hvordan det fungerer, både med dyr og mennesker. Læs om forskellen på terapeutisk og reproduktiv kloning samt den historiske udvikling. I bogen svares også på om vi skal være bange for det, og om det er lovligt. Den afsluttes med spørgsmål til overvejelse: "Hvad synes du?" Bogen har lixtal 28. I "AIDS" forklares om virussen hiv, og hvordan det kan udvikle sig til diagnosen aids. Læs om immunsystemet og CD4-celler samt udbredelse af hiv og aids i verden. Bogen har lixtal 31. Begge bøger er bygget op med spørgsmål i overskrifterne, faktabokse med ordforklaringer og fotos på alle opslag. De er udgivet af Seismo, som er et online nyhedsmedie for unge.

Det er svære og komplicerede emner, men det hele forklares i letlæselig sprog og suppleres af flotte fotos. Opbygningen med spørgsmål gør bøgerne særlig velegnede til skoleopgaver.

Der er en grundigere gennemgang i KloningWTF er det?AIDS og andre smitsomme sygdommePandemi og epidemi fra 2002 og et afsnit om kloning i WTF er det? af youtuberen Marie Jarjis. Læs mere om aids i AIDS og andre smitsomme sygdomme og et afsnit i Pandemi og epidemiDer er en grundigere gennemgang i Kloning fra 2002 og et afsnit om kloning i af youtuberen Marie Jarjis. Læs mere om aids i AIDS og andre smitsomme sygdomme og et afsnit i Pandemi og epidemiDer er en grundigere gennemgang i Kloning fra 2002 og et afsnit om kloning i WTF er det? af youtuberen Marie Jarjis. Læs mere om aids i og et afsnit i Pandemi og epidemiDer er en grundigere gennemgang i Kloning fra 2002 og et afsnit om kloning i WTF er det? af youtuberen Marie Jarjis. Læs mere om aids i AIDS og andre smitsomme sygdomme og et afsnit i .