Bøger / faglitteratur

Ajax Amsterdam : danskernes klub


Beskrivelse


Om den hollandske fodboldklub Ajax Amsterdams nyere historie med en særlig vinkel på danske spillere og nogle af klubbens store koryfæer som fx Johan Cruyff.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 20. sep. 2018

Spændende fortælling om en af fodboldens mest ikoniske klubber set ud fra de mere end 30 danskere, der gennem tiderne er trukket i den rød/hvide kampdragt. Kan læses af alle med interesse for Ajax eller fodbold, men fordrer lidt viden eller interesse for fodbold.

Prædikatet danskerklub kan sættes på en række fodboldklubber, men en af de mest ikoniske er Ajax Amsterdam. Klubben er berømt for sin tekniske tilgang til spillet, en stil som passer godt til den danske mentalitet og det har betydet at mere end 30 danskere som fx Christian Eriksen og Frank Arnesen igennem tiderne har trukket i den karakteristiske røde/hvide kampdragt. I nærværende udgivelse fortælles klubbens nyere historie med en særlig vinkel på danske spillere og nogle af klubbens store koryfæer som fx Johan Cruyff. Bogen bygger på skrevne kilder og desuden har forfatteren talt med mange af spillerne. Med spiller/kildefortegnelse og navneregister. Forfatteren er freelance journalist og forfatter, med stort kendskab til hollandsk fodbold.

Velskrevet fortælling om en af Europas vel mest kendte klubber. Den er let at læse, men kræver et vis kendskab til fodbold historien for at få det fulde udbytte. Har man dette byder bogen på både underholdende og interessant læsning.

Eneste bog om Ajax på dansk, men om hollandsk fodbold generelt findes den fine Oranje ; Oranje. For de lidt yngre læsere gennemgås klubbens historie kort i Kend de største fodboldklubberOranjeOranjeKend de største fodboldklubberEneste bog om Ajax på dansk, men om hollandsk fodbold generelt findes den fine Oranje ; Oranje. For de lidt yngre læsere gennemgås klubbens historie kort i .