Bøger / faglitteratur

AKT ink. : inkluderende AKT-arbejde i folkeskolen


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. okt. 2010

Denne bog om AKT og inklusion henvender sig overvejende til AKT-lærere, men også til skoleledere, lærere generelt samt lærerstuderende. Bogen er baseret på forfatterens forskningsprojekt "Arbejdet med adfærd, kontakt og trivsel - i den inkluderende skole", hvor han har undersøgt en dansk kommunes AKT-indsats.

Bogens titel er en sammenføring af de to meget aktuelle pædagogiske begreber AKT (Adfærd, Kontakt og Trivsel) og inklusion, som bliver til AKT ink. Alenkær giver med bogen sit bud på, hvordan man inkluderer arbejdet med adfærd, kontakt og trivsel i den danske folkeskole. Bogen er bygget op over tre dele. I den første del definerer Alenkær begrebet "inklusion". I den anden del definerer han begrebet "AKT". Og i den tredje del kædes de to første dele sammen til dannelsen af "inkluderende arbejde med adfærd, kontakt og trivsel".

Sammen med denne bog vil det være oplagt også at læse andre af de mange interessante udgivelser, som Rasmus Alenkær har været involveret i, fx Den inkluderende skole : en grundbog, 2008 og Den inkluderende skole i et ledelsesperspektiv, 2009. Det vil også være en god idé at læse AKT-håndbogen : intervention, organisation og udvikling, 2009.

Kompetent og interessant udgivelse om inkluderende AKT-arbejde i folkeskolen. Bogen er både velskrevet og velargumenteret.


Undervisere.dk

Årg. 5, mar. (2011)

af

af

Hanne Larsson

Årg. 5, mar. (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 2 (2011)

af

af

Lars Grønbæk

Årg. 48, nr. 2 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 2 (2011)

af

af

Lars Grønbæk

Årg. 48, nr. 2 (2011)