Bøger / faglitteratur / erindringer

Aktivistiske erfaringer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 19. juli 2018

Beskrivelser fra aktivistiske bevægelser og organisationer fra slut 1960'erne og frem til 1980'erne. Til interesserede i politisk aktivisme.

Ole Bidsted har udover at have skrevet en del bøger også været aktiv i flere forskellige organisationer som fx Cyklistforbundet, NOAH og Studentersamfundet. I denne bog fortæller han om sine oplevelser i organisationerne og beskriver de aktioner han har været med til. Til sidst i bogen kommer han med et bud på hvordan man kan trække på nogle af de erfaringer han har gjort sig og skabe nye samvær- og samfundsformer.

Bidstrup har været med hvor det sker, og det lader til han har draget stor nytte af sit engagement i alle organisationerne. Som læser af bogen er det dog en noget rodet affære, hvor selvbiografi kombineres med beskrivelser af aktioner og en art manifest over en ny måde at lave samfundsformer på. Formidlingsmæssigt er meget af teksten og personerne ret indforstået og man skal have et ret grundigt kendskab til både lokalpolitik i København og organisationskultur i Danmark.

Af andre og bedre bøger om/af folk der var med i ungdomsoprøret findes Bar røv i 60'erneHobbit i habitBrød og roser. Bind 1, Hobbit i habit og Brød og roser. [Bind] 1Af andre og bedre bøger om/af folk der var med i ungdomsoprøret findes Bar røv i 60'erne, og Brød og roser. [Bind] 1Af andre og bedre bøger om/af folk der var med i ungdomsoprøret findes Bar røv i 60'erne, Hobbit i habit og Brød og roser. [Bind] 1.