Bøger / skønlitteratur / roman

Akutklokken


Beskrivelse


Det ældre søskendepar Elsa og Julia arver uventet en stor sum penge. Pengene vender op og ned på deres rolige tilværelse, og spørgsmålet er, om de overhovedet ønsker at beholde dem?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2018

af

af

Merete Trap

d. 4. jan. 2018

Et par elskelige ældre damer, en stor sum uventede penge og en pengegrisk og ucharmerende mandsperson. Scenen er sat til en hyggelig læseoplevelse, som primært henvender sig til den ældre læserskare, som gerne vil have en feel good læseoplevelse.

Det ældre søskendepar Elsa og Julia lever et stille og nøjsomt liv i deres lille hus udenfor Smedstorp. Naboen Ragnar kommer og hjælper dem, når de ringer med "akutklokken", som hænger udenfor huset. Men en dag får søstrene besked om, at de har arvet en millionvilla. Nu vendes der op og ned på søstrenes rolige hverdag. Ullas tidligere partner Ove er heller er ikke tilfreds med kun at arve æggebægre, han vil også gerne have fingre i nogle af pengene, så han begynder at bejle til den ene søster. Pludselig dukker også en uventet stedsøster op. Sikke en uorden, hvad skal de handlekraftige søstre stille op?.

Her er der virkelig tale om sindig, svensk hygge i fuldt flor. Det er en lun og humoristisk hverdagsskildring, om hvad der kan ske, når penge kommer mellem folk. I dette tilfælde endda uønskede penge. Da de ældre pebermøer påtvinges penge, bliver roen og rutinerne brudt, og på den måde handler bogen også om, at lykken ikke kan købes for penge. Charmerende læsning.

Den hyggelige stemning i et lille, svensk samfund kender vi fra filmenene "Englegård". Desuden har forfatteren tidligere skrevet om handlekraftige, ældre damer i romanen Sirile gentlemen søges.


litteratursiden.dk

d. 5. juni 2018

af

af

Rikke Bødker

d. 5. juni 2018

Hyggelig og underholdende roman om to søstre, som oplever livet fra en ny side, da de arver en slægtning. Søstrene Elsa og Julia bor i et lille klyngehus på landet, ikke langt fra Ystad. De lever nøj...