Bøger / faglitteratur / vejledninger

Akvarel på naturlig vis : blomster, blade og bær


Beskrivelse


Anvisninger, der trin for trin giver en grundlæggende introduktion til akvarel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 26. okt. 2010

For begyndere udi akvarelmalingen som for let øvede. Men også de mere drevne vil kunne hente inspiration.

Birgit Clausen har tegnet og malet, siden hun var barn og afholder i dag kurser i akvarelteknik. Det er hendes første bog om akvarelmaling. Bogens tema er blomster, blade og bær, som hun maler i nærbillede. Hun viser, hvordan man giver form og struktur på motivet ved hjælp af lys- og skyggevirkninger, giver råd om vådt og tørt, penselstrøg og indkøb af materialer. Det er bare at gå i gang og få erfaring. Så vil man kunne få sit eget udtryk. Jeg er sikker på, mit eget ikke foreløbig bliver så fint og ubesværet som Birgit Clausens, selvom hun giver trin-for-trin anvisninger. Så let er det altså heller ikke, ved jeg. Men under alle omstændigheder en smuk bog med mange billeder og kort tekst med åben sats i 2 spalter.

Teknikkerne, som vises i bogen, kendes fra adskillige akvarelbøger fx Akvarel for begyndere, 1992 og Haven i akvarel, 2000. Ligesom det med at gå tæt på naturens elementer heller ikke er ukendt i akvarelbøgerne. Men til at friske op på samlingen er denne bog ganske glimrende.

Ny, lækker akvarelbog for begyndere og viderekomne. For 10-15 år siden kunne vi ikke få akvarelbøger nok. I dag er efterspørgslen mindre og samlingerne godt brugte. Så denne bog vil pynte.