Bøger / faglitteratur til børn

Akvarie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2019

af

af

Stine Bille

d. 15. nov. 2019

I denne bog kan du læse og lære om akvarier. Man kan have mange forskellige fisk i et akvarie. I bogen kan man fx læse om, hvilke fisk det er godt at begynde med, hvis man ikke har haft et akvarie før. For de 6-8-årige.

Bogen er en del af fagbogsserien "Fagklub. Grøn", som henvender sig til læsere fra 6 år. Bogen er opbygget som en fagbog med både indholdsfortegnelse, stikordsregister og en repetitions-side. I alt er der 8 opslag, som fortæller om akvarie og hvad man skal gøre, hvis man gerne vil have et akvarie. Bogen giver forslag til begynderfisk, hvilke ting man skal bruge til sit akvarie, hvordan man gør det helt klar til fisk, hvilke foder fiskene skal have, hvordan man gør et akvarie rent og hvordan fx guppy-unger ser ud. Hvert enkelt kapitel i bogen behandles over to sider bestående af et helsidesfoto samt en kort tekst sat med store typer i overskuelige afsnit. Der er opgaver til bogen på nettet.

Det er en gode bog, med et lækkert indbydende og enkelt layout. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og kommer godt rundt om emnet. Bogen opfylder de danskfaglige krav til en fagbog, og kan derfor anvendes til faglige læsekurser. Bogen har mange klare og flotte farvefotos på alle opslag.

Der findes flere gode bøger i samme serie fx DelfinMine første akvariefisk. En anden bog om akvarier kunne fx være Mine første akvariefiskDer findes flere gode bøger i samme serie fx Delfin. En anden bog om akvarier kunne fx være .