Bøger / faglitteratur til børn

Akvariefisk : opsætning og vedligeholdelse af det perfekte akvarium


Beskrivelse


Om at have akvariefisk og hvad det indebærer at passe dem i det daglige, med gode råd om etablering af akvariet, valg af fisk, sundhed og fodring, samt rengøring og vedligeholdelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Søren Møller

d. 6. juni 2011

En lille akvariebog for begyndere, som vil anlægge et akvarium, og prøve at gøre det teknisk perfekt fra begyndelsen.

Her er kapitler om valg af akvarietype, bundlag, baggrund, lys, opvarmning, filtrering, tilplantning, fodring og forebyggelse og bekæmpelse af sygdomme. Og så er her især kapitler om vandets kemi, hvordan man måler vandets egenskaber og skaber det bedste vand for fiskene at leve i. Beskrivelsen lægger op til en mere teknisk opstart af akvariet, end de fleste begyndere vil bruge. Dele af teksten kan virke overflødig eller gentagende, og der er en række faglige fejl. Illustreret med mange flotte farvefotos af fisk, planter og teknisk udstyr. Der er ingen billedtekster, så man må selv prøve at finde ud af, hvilke fisk og planter, som vises på billederne. Det er heller ikke i alle tilfælde de arter, som omtales i brødteksten. Der er ingen tekniske tegninger, som man ellers ofte bruger for at lette forståelsen af stoffet i denne slags bøger.

Der findes en meget lang række af akvariebøger, som er mere gennemarbejdede, og bringer de samme oplysninger nemmere forståeligt.

En lille akvariebog med mange smukke billeder. For akvarister, som vil gå teknisk og grundigt til værks. Teksten kan stedvis virke gentagende og overflødig. Sammen med en række faglige fejl må det kunne virke forvirrende for de begyndere inden for akvariehobbyen, som bogen henvender sig til.