Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Akvarium


Beskrivelse


Da Jackies far bliver angrebet af en hurtigt voksende kræftsvulst beslutter han sig for at sikre sin familie økonomisk. Der skal skaffes mange penge hurtigt - og der er rigtig mange penge i reality-tv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2017

af

af

Lars Larsen

d. 17. feb. 2017

Barsk bog om sygdom, død og reality-tv. En god bog til unge fra 14 år, som også kan læses af unge voksne.

Jackies far, Jared, er blevet angrebet af en hurtigt voksende kræftsvulst i hjernen og har kun kort tid tilbage at leve i. Han har altid været fuld af ideer og god til at prøve dem af, så han tager en sidste stor beslutning: Han vil sikre sin familie økonomisk og afprøver et par muligheder. Begge med vidtrækkende betydning. Først forsøger han at sælge sit liv på en auktion på ebay. Det går dog ikke så godt, men derefter sælger han tv-rettighederne til sin sidste tid til et tv-reality program. Handlingsforløbet bliver beskrevet fra flere synsvinkler i familien og den kreds af personer, der på en eller anden måde er blevet involveret i hans planer eller får kendskab til dem.

Bogen giver en knivskarp skildring af en families liv før og efter at den bliver ramt af alvorlig sygdom og død. Den rummer fine beskrivelser af de forskellige måder at tackle situationen, og så er den på een gang sørgelig og fuld af underfundig humor. Samtidig - og især - er den en skarp satire over reality-tv og iscenesat virkelighed.

En god bog til dig der har læst Ava Dellairas Kærlighedsbreve til de døde.