Bøger / faglitteratur

Al den snak om læring : arven fra Piaget og Vygotsky i socio-eksistentiel belysning


Beskrivelse


Diskuterer Vygotskys og Piagets teorier sat i en moderne kontekst og set i forhold til den pædagogiske debat omkring den danske grundskole og ungdomsuddannelserne. Inddrager også Illeris, Säljö, Hattie og Biesta og afslutningsvis fokuseres på undervisning og læring i praksis.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 4. okt. 2017

Denne udgivelse diskuterer Vygotskys og Piagets teorier sat i en moderne kontekst og set med friske øjne i forhold til den pædagogiske debat omkring den danske grundskole og ungdomsuddannelserne. Bogen henvender sig til undervisere indenfor disse områder samt studerende indenfor de pædagogiske fag.

Efter en kort introduktion deles bogen op i tre. Første del fortæller om Piaget og Vygotsky. Anden del inddrager Illeris, Säljö, Hattie og Biesta, hvorefter der afslutningsvis fokuseres på undervisning og læring i praksis.

Det er en teoretisk velfunderet udgivelse, som giver både studerende samt aktive undervisere en god faglig ballast og teoretisk platform at planlægge undervisning ud fra. En teoretisk udgivelse, som gør de pædagogiske tænkere nærværende i egen undervisningspraksis.

Det vil være oplagt at læse denne bog sammen med forfatterens Pædagogikum mellem teori og praksisVeje til viden og Veje til viden evt. i samspil med titler af John Hattie og Gert BiestaDet vil være oplagt at læse denne bog sammen med forfatterens Pædagogikum mellem teori og praksis og evt. i samspil med titler af John Hattie og Gert Biesta.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. feb. 2018

af

af

Gunnar Green

d. 23. feb. 2018


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 6, nr. 2 (2018)

af

af

Jens Viggo Olavi Nielsen

Årg. 6, nr. 2 (2018)


Filosofi

2018, nr. 2

af

af

Jens Viggo Olavi Nielsen

2018, nr. 2