Bøger / skønlitteratur / roman

Al kærligheds begyndelse


Beskrivelse


En dag, da Stella er alene hjemme, ringer en ung ukendt mand på døren. Han vil tale med hende. Der er noget foruroligende over ham, og Stella lukker ham ikke ind. Næste dag ringer det igen på døren.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 9. mar. 2016

En dag, da Stella er alene hjemme, ringer en ung mand på døren. Hun har aldrig set ham før, men han insisterer på at tale med hende. Stella lukker ham ikke ind. Men den næste dag kommer han tilbage. Til læsere af ny tysk litteratur.

Stella og Jason møder hinanden i et fly. Fem år senere er de gift, bor i hus og har datteren Ava. Under en af Jasons forretningsrejser begynder en, for Stella ukendt, ung mand dagligt at ringe på døren for at tale med hende. Manden, der er psykisk syg, bor længere nede ad vejen, og hans besættelse af Stella eskalerer med breve og hjemmebrændte cd'er i postkassen. Stalkingen skaber sprækker i Stellas sind og i ægteskabet. Det er den tyske forfatters romandebut. Hun har 3 roste novellesamlinger bag sig, senest Alice.

Vellykket roman, der har et nedtonet sprog, der på samme tid er dagligdags og poetisk. Skildringen af Stellas påvirkning af stalkingen, og de sprækker af mistænksomhed, som Mr. Pfister tilfører Stellas og Jasons i forvejen krakelerende ægteskab, er interessant og vedkommende. Romanen er lidt langtrukken, men det opvejes af en overraskende slutning.

Der findes en del psykologiske thrillers om stalking, fx Bogen om digDu og Du. Denne er en mere litterær skildring af emnet, hvor det ikke er spændingsmomentet, der er i fokusDer findes en del psykologiske thrillers om stalking, fx Bogen om dig og . Denne er en mere litterær skildring af emnet, hvor det ikke er spændingsmomentet, der er i fokus.


litteratursiden.dk

d. 19. apr. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 19. apr. 2016

Stella lever et stille liv indtil den dag, det ringer på hendes dør, og der står en ung mand udenfor, som hun ikke kender. Uhyggelig, skræmmende og meget velskrevet roman om at blive stalket. Han sige...


Berlingske tidende

d. 1. apr. 2016

af

af

Jørgen Johansen

d. 1. apr. 2016


Politiken

d. 11. mar. 2016

af

af

Christian Johannes Idskov

d. 11. mar. 2016


Jyllands-posten

d. 15. mar. 2016

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. mar. 2016


Kristeligt dagblad

d. 23. juli 2016

af

af

Moritz Schramm

d. 23. juli 2016


Weekendavisen

d. 11. mar. 2016

af

af

Anders Engberg-Pedersen

d. 11. mar. 2016