Bøger / faglitteratur

Al-Qaida - vejen til 11. september


Beskrivelse


Historien om al-Qaida, om rødderne i mellemkrigstidens islamiske fundamentalisme, om stifterne Ayman al-Zawahiri og Osama bin Laden, om kampen mod russerne i Afghanistan, anslagene mod amerikanske mål i Afrika og endelig 11. september, der åbnede en ny front i al-Qaidas krig.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Allan Thomsen Volhøj

2008

Bogen henvender sig til dem der er interesserede i hvad der der ligger til grund for angrebene 11. september og organisationen al-Qaeda.

Bogen er skrevet af Lawrence Wright der i 2007 modtog den prestigefyldte Pulitzer pris for bogen. Wright har skrevet 7 andre bøger som dog ikke er blevet oversat til dansk. Bogen har været lang tid undervejs, for Wright begyndte arbejdet umiddelbart efter angrebene d. 11. september og bogen er baseret på over 600 interviews. Udover at give et indblik i hvad al-Qaeda er for en organisation, går bogen også tæt på personerne bag. Den tager primært udgangspunkt i fire personer; Osama bin laden og Ayman al-Zawahiri på al-Qaeda siden, Turki al-Faisal og John O'Neill på efterretningssiden. Gennem de fire personer får man historien om, hvad der førte op til al-Qaedas angreb d. 11. september og hvad der skete efterfølgende. Man får også mere spøjse facts at vide, fx at bin Laden i sine unge dage havde en stor passion for hurtige amerikanske biler. Wright skriver godt, næsten som en krimiforfatter, hvor trådene langsomt væves sammen.

Der er udkommet et hav af bøger om d. 11. september og al-Qaeda. Men denne er absolut i topklassen. Specielt er den kommet meget tæt på selve organisationen al-Qaeda, da denne bliver belyst fra flere forskellige sider.

En grundig og velskrevet bog som kommer dybt ind under huden på al-Qaeda.


Weekendavisen

d. 23. maj 2008

af

af

Tom Buk-Swienty

d. 23. maj 2008


Jyllands-posten

d. 24. apr. 2008

af

af

Flemming Rose

d. 24. apr. 2008


Social kritik

Årg. 20, nr. 115 (2008)

af

af

Lars Erslev Andersen

Årg. 20, nr. 115 (2008)


Børsen

d. 2. maj 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 2. maj 2008