Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Albert


Beskrivelse


Spilopmageren Albert bor i Kalleby. Hans ven Egon, lange Palle, lærer Sakarias og den sure skomager er bare nogle af de andre beboere. Verdens største lommetyv Rapollo kommer forbi, og så sker der pludseligt mere end der plejer i Kalleby.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2004

af

af

Lars Aagaard

d. 3. mar. 2004

Herligt gensyn med Kalleby, den frihedselskende, respektløse Albert, lærer Sakarias og hele galleriet af fornøjelige landsbyboere. Ikke mindst mødet med Rapollo, verdens største lommetyv, byder på store eventyr. Bogen har bevist sin levedygtighed, både som hjemmelæsning fra 5-6 år, klasselæsning i skolen og selvlæsning fra 8-9 år. Siden første udgave i 1968 er der kommet flot farvelægning på Lund Kirkegaards egne 14 illustrationer. Udstyret er udpræget lækkert, mintgrønt omslag, orangerøde forsatsblade, hvidt gedigent papir af den smudsafvisende slags, som man ellers mest ser i dyrere værker.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Jack Hansen (børn)

d. 18. dec. 2018

Sammen med elever fra Abild skole skole har Lund Kirkegaard dramatiseret Albert til et festligt og forrygende spil, der må være en oplagt opgave for en klasse at tage fat på. Stykkets længdeer meget overkommelig, det er i ét akt med ganske nemme sceneskift, replikkerne er mundrette og korte, og forfatteren anbefaler at ændre som man har lyst til. Hele bogens handling og sjove episoderer med. I teksten forklares hvordan man uden besvær kan fremkalde gode virkninger ved nemme tricks. Noget af det bedste og mest overkommelige Drama har udgivet for børn. For 22 personer +statister, men kan spilles af færre ved brug af »gengangere«. Kan overværes af børn fra børnehaveklassetrinet.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Sus Rostrup

d. 5. apr. 2019

Med umådelig sikkerhed træffer Ole Lund Kirkegaard børns forestillingsverden, deres fornemmelse af omverdenen, deres lege, sprog og tanker. Han gør det helt uden nedladende fordomme, denne historie kunne ikke have været fortalt anderledes - og den er skæg. Hovedpersonen er Albert - en festlig og yderst fræk lille bølle, der sammen med kammeraten Egon får drillet skomageren og den 97-årige fru Stampe ikke så helt lidt. Men da Albert fanges og tages med til marked af verdens største lommetyv, den brutale og skumle Rapollo, må han for alvor smede rænker for at klare sig. Personerne er skildret både humoristisk og med megen følsomhed, og historien er både spændende og sjov - det er en meget levende bog. En mægtig god oplæsningsbog fra 6-årsalderen, og ligeså god til selvlæsning i 3. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Verner S. Handesten

d. 19. dec. 2018

Vi præsenteres for den 7-årige frække og smarte lilleby-dreng Albert, hans sammenstød med skomageren og kammeraten Egons mor. En stor del af bogen handler om et marked, som Albert sejler til i en gammel tønde. Han kommer i lommetyven Rapollos kløer, men selvfølgelig lykkes det Albert at klare vanskelighederne og desuden få en masse oplevelser i markedets underholdningstelte. Godt sprog og spændende handlingsforløb. Humoristisk og interessefængende bog til oplæsning i 1.-2. klasse. Selvlæsning fra 3. klasse.