Bøger / faglitteratur til børn

Albertes pigebog


Beskrivelse


Inddelt i temaerne dit liv, dine forelskelser, din krop og din seksualitet, fortæller forfatteren om hvor vigtigt det er at have "lykkerum", veninder og om at bære over med sine forældre, samt om pigesurhed, forelskelser, kærestesorg, sex og forskellen på drenge og piger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 27. sep. 2010

Håndbog for piger fra 12 år med gode råd, fakta og tips til teenagere.

Alberte Winding giver med denne lille guidebog et personligt bud på nogle af de ting, der fylder meget i en teenagepiges liv. Ifølge bagsiden er bogen ment som "en følelsernes GPS", hvilket er en ret god beskrivelse. Bogen er inddelt i fire temaer: Dit liv, dine forelskelser, din krop og din seksualitet. Her kan man bl.a. læse om hvor vigtigt det er at have "lykkerum", veninder og om at bære over med sine forældre. Om pigesurhed, forelskelser, kærestesorg, sex og forskellen på drenge og piger. Alt dette krydret med opskrifter, indretningstips og webadresser. Sproget er levende og snakkende uden at tale ned. Forfatterens råd er meget personlige og inddrager hele tiden hendes eget liv. Winding har netop udgivet anden del af Barbara Tristan Møllers hemmelige dagbog, 2006, for samme målgruppe. Bogen er illustreret med fotocollager i lækker coffee-table-stil, og forsiden er tilpas diskret til målgruppen.

Bogen kan sammenlignes med fx Sådan piger! : kærlighed, venner, selvværd, alkohol, tanker, sex, krop, kærester, lykkelig, grænser, respekt, "Fi", selvtillid, 2009, som også er et nutidigt og seriøst bud på en guidebog til teenagepiger.

Fint, seriøst og personligt bud på en guidebog til teenagepiger af forfatteren og musikeren Alberte Winding, som vil appellere til piger, der interesserer sig for følelser.