Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Aldrig helt alene


Beskrivelse


Rose på 11 år er skilsmissebarn. Hendes sammenbragte familie fortsætter med at vokse. Også bandet som Rose spiller i får et nyt medlem eller gør de?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2016

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 26. apr. 2016

Her i 5. del i serien om Rose og hendes sammenbragte familie, fortsætter familien med at vokse. Også bandet som Rose spiller i får et nyt medlem eller gør det? Bogen egner sig til højtlæsning fra 7 år og fra ca. 10 år, kan piger selv læse om livet i den til tider kaotiske storfamilie.

Roses far flytter sammen med kæresten Bitten og hendes baby Iggy. Far vil gerne adoptere Iggy, men for at det kan lade sig gøre, skal han gifte sig med Bitten. Rose drømmer om det helt store romantiske bryllup, men bliver vildt skuffet, da far og Bitten bare vil på rådhuset og så tilmed på en mandag. I skolen er der startet en ny dreng i modtagerklassen. Han hedder Massi og er rigtig god til at spille guitar. Massi bor, sammen med sin bror, på et flygtningecenter i byen. Rie, som underviser Roses band Starsisters, mener at Massi er så dygtig, at han skal spille med i bandet, men det er pigerne ikke helt enige i. De har jo allerede Rose, som spiller på guitar og så er de jo et rent pigeband.

Bogen behandler flere af tidens aktuelle emner, herunder livet i en sammenbragt familie samt uledsagede flygtningebørn, med varme, indlevelse og humor.

Andre bud på bøger, der også tager livet i sammenbragte familier op med varme og humor, kunne være Fanny flytter - operation gekkoKarlas kabale eller Karlas kabaleAndre bud på bøger, der også tager livet i sammenbragte familier op med varme og humor, kunne være Fanny flytter - operation gekko eller .