Bøger / skønlitteratur / roman

Aldrig mere fri


Beskrivelse


I Skelbækgade i København bliver en ung kvinde fundet myrdet, og politiassistent Louise Ricks arbejde med opklaringen fører dybt ind i en iskold og kynisk verden af prostitution og kvindehandel.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Anne-Mette Lerche

2008

Der vil blandt femikrimi-fans, være rift om denne fjerde bog i den populære serie om politiassistent Louise Rick fra Københavns Politigård, men bogen kan anbefales til alle slags krimielskere.

En ung kvinde bliver fundet med halsen skåret over i en baggård på Skelbækgade i København, og drabet er usædvanligt voldsomt efter dansk standard. Den hippe bydel, Kødbyen, og dens nabogader på Vesterbro, bliver herefter centrum for politiets efterforskning, med den unge politiassistent Louise Rick i en central rolle. Nøglen til mordet skal findes i områdets prostitutionsmiljø, og den stigende østeuropæiske kvindehandel bliver gransket for at finde ophavet til det bestialske drab. Samtidig finder Ricks venindes søn en lille nyfødt pige efterladt i en kirke, og pludselig er veninden, journalisten Camilla Lind, indblandet i en sag, der får alvorlige konsekvenser for hende. Efter de tre foregående bind i serien om Louise Rick, hvor der blev fokuseret vel meget på Rick som "kvinde-i-trediverne-uden-styr-på-kærligheden-og-livet-generelt", synes jeg Sara Blædel i den grad har fundet opskriften på en fantastisk spændende og socialt engageret krimi. Hun forstår virkelig at bringe stærke følelser frem i læseren, plottet er intelligent og romanen er særdeles velskrevet.

Fans af Egholm, Holt, Marklund og andre ferme krimidronninger, vil kaste sig over denne utroligt vedkommende og superaktuelle krimi.

Medrivende og flot komponeret fjerde bog om Louise Rick. Femikrimi når den er bedst.


litteratursiden.dk

d. 28. apr. 2008

af

af

Mie Henriksen

d. 28. apr. 2008

Endnu en ferm femikrimi fra Sara Blædels hånd, hvor realistisk politiarbejde og aktuelle samfundstemaer blandes med veninderne Louise og Camillas private problemer. De tre foregående bøger om kriminal...


Information

d. 24. apr. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 24. apr. 2008


Kristeligt dagblad

d. 25. apr. 2008

af

af

Mie Petersen

d. 25. apr. 2008


Berlingske tidende

d. 26. apr. 2008

af

af

Per Krogh Hansen

d. 26. apr. 2008


Weekendavisen

d. 25. apr. 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 25. apr. 2008


Jyllands-posten

d. 22. apr. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. apr. 2008


Politiken

d. 22. apr. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. apr. 2008


Børsen

d. 22. apr. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 22. apr. 2008