Bøger / faglitteratur

Aldrig mere stress : en brugsbog for stressramte, deres pårørende og behandlere


Beskrivelse


Forfatteren giver enkle og effektive redskaber til at ændre det grundmønster, der udløser stress, og på at få en sund og stabil energiøkonomi bagefter. Med komplet behandlingsprogram med dagsplaner i et forløb på 26 uger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 22. sep. 2008

Bogens undertitel fortæller, hvem målgruppen er. Den er direkte henvendt i du-form til den stressramte, men kan altså også bruges af pårørende, kolleger og behandlere.

Forfatteren er psykolog og har beskæftiget sig med stress i mange år. Igennem de seneste 10 har hun udviklet en særlig stressterapi til akut afhjælpning, som har noget at tilbyde på alle niveauer af stress, og som involverer en fremtidssikring mod stress efter endt behandling. I bogens 1. del "Stressens ansigt" gives en kort praktisk beskrivelse af stress samt 4 typiske stresshistorier til illustration af stressudviklingen. 2. del er en teoretisk redegørelse for stressens biologiske mekanismer. I 3. og sidste del findes selve stressbehandlingen: en model til at behandle stress afhængigt af, hvor kraftig stressgraden er. Sproget er enkelt og ligefremt. Fremstillingen kortfattet og overskuelig. Der er bevidst taget hensyn til at stressramtes koncentrationsevne er nedsat. Endda opfordres man til at gå direkte til 3. del, hvis man ikke orker de første dele.

Der er kommet rigtig mange bøger om stress de senere år, hvor der har været meget fokus på problemet, og hvor stress også har bredt sig som en steppebrand ud over det danske arbejdsmarked. Denne bog ligger i selvhjælpsafdelingen som fx Stress : sådan kommer du videre, 2008.

Overskuelig selvhjælpsbog for stressramte, der her finder en model, de kan gå frem efter i selvbehandling. Bogen kan også være nyttig for behandlere, pårørende og kolleger.