Bøger / faglitteratur / opskrifter

Aldrig mere træt : lægens 4-ugers energiplan


Beskrivelse


Identificer, hvor din træthed stammer fra, så du kan ændre dine vaner og få mere energi - ikke mindst ved hjælp af MITO-kosten. Med en kombination af teori og en fire ugers kostplan, er der hjælp at hente til dig, der føler dig drænet for overskud.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2021

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 30. mar. 2021

Identificer, hvor din træthed stammer fra, så du kan ændre dine vaner og få mere energi - ikke mindst ved hjælp af MITO-kosten. Med en kombination af teori og en fire ugers kostplan, er der hjælp at hente til dig, der føler dig drænet for overskud.

Pia Norup (PN) er læge og forfatter til Styrk dit immunforsvarKronisk sund og Kronisk sund. Her sætter hun fokus på træthed og kombinerer det bedste fra middelhavskosten og keto-kuren i 53 opskrifter. Mitokondrier findes i vores celler og er dem, der laver energi. Derfor er det en fordel at booste dem, og det gør man bl.a. med kost og træning. Men først skal trætheden identificeres, og i de første kapitler gennemgås fem former for træthed: fysisk, livsstil, følelsesmæssig, hjerne og mental, alle eksemplificeret med cases fra PN's patienter. Så følger teori om MITO-kosten samt afsnit om energikrævende mad og drikke, faste, kosttilskud, træning og betydningen af tankens kraft. Bogen afsluttes med 4 ugers-planen, der udover skema og opskrifter, også indeholder faste med mellemrumPia Norup (PN) er læge og forfatter til Styrk dit immunforsvar og . Her sætter hun fokus på træthed og kombinerer det bedste fra middelhavskosten og keto-kuren i 53 opskrifter. Mitokondrier findes i vores celler og er dem, der laver energi. Derfor er det en fordel at booste dem, og det gør man bl.a. med kost og træning. Men først skal trætheden identificeres, og i de første kapitler gennemgås fem former for træthed: fysisk, livsstil, følelsesmæssig, hjerne og mental, alle eksemplificeret med cases fra PN's patienter. Så følger teori om MITO-kosten samt afsnit om energikrævende mad og drikke, faste, kosttilskud, træning og betydningen af tankens kraft. Bogen afsluttes med 4 ugers-planen, der udover skema og opskrifter, også indeholder faste med mellemrum.

Virkelig indbydende og seriøst bud på en livsstilsændrende bog. Fagligheden er høj, men formidlet i øjenhøjde, så det ikke er tung læsning. De mange cases gør den virkelighedsnær, vedkommende og interessant. Opskrifterne er lækre og kræver ikke særlige kompetencer eller ingredienser - kun vilje og vedholdenhed.

PN's øvrige bøger samt SmertefriKeto på 4 uger vil interessere de samme læsere. Om keto findes mange bøger, fx Keto på 4 ugerPN's øvrige bøger samt Smertefri vil interessere de samme læsere. Om keto findes mange bøger, fx .