Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Alene


Beskrivelse


Dragen Blå har været hjemme fra skole i lang tid. For en mystisk virus har gjort mange drager syge. Men nu åbner skolen endelig op igen. Blå glæder sig, men han er også bange. For hvad nu hvis han bliver smittet? Og vil Rosa stadig være hans ven? For 8-9 årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2022

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 4. mar. 2022

Dragen Blå har været hjemme fra skole i lang tid. For en mystisk virus har gjort mange drager syge. Men nu åbner skolen endelig op igen. Blå glæder sig, men han er også bange. For hvad nu hvis han bliver smittet? Og vil Rosa stadig være hans ven? For 8-9-årige.

"Alene" er sjette bog i serien om den blå drage. Blå har været hjemme fra skole i isolation, da en virus har gjort mange drager syge. Men nu kan de endelig komme tilbage i skole. Det er dog ikke helt let for Blå. Han er bange for virussen og utryg ved at skulle se sine venner igen. Men ikke nok med det. Han skal også på tur med klassen. En tur som bliver meget farligere end forventet. Bogen har lix 17, teksten er sat i korte afsnit, og der kan frit hentes elevopgaver til bogen.

Historien åbner op for samtaler om angst, corona og ensomhed. Emner som mange børn er berørt af, men som det kan være svært at snakke om. Denne bog kan gøre det lidt lettere.

Kan man lide denne bog, vil man også kunne lide seriens øvrige udgivelser, eksempelvis titlen Blå er bangeCoronaAlle fugle har angst. Man kan også kombinere denne bog med en fagbog om corona. Det kunne være titlen Corona i serien "Fakta 2". Vil man gerne snakke med børn om angst, kan man gøre det med udgangspunkt i titlen Alle fugle har angstKan man lide denne bog, vil man også kunne lide seriens øvrige udgivelser, eksempelvis titlen Blå er bange. Man kan også kombinere denne bog med en fagbog om corona. Det kunne være titlen i serien "Fakta 2". Vil man gerne snakke med børn om angst, kan man gøre det med udgangspunkt i titlen Alle fugle har angstKan man lide denne bog, vil man også kunne lide seriens øvrige udgivelser, eksempelvis titlen Blå er bange. Man kan også kombinere denne bog med en fagbog om corona. Det kunne være titlen Corona i serien "Fakta 2". Vil man gerne snakke med børn om angst, kan man gøre det med udgangspunkt i titlen .