Bøger / skønlitteratur / roman

Alex


Beskrivelse


Krimi. En ung kvinde bortføres og spærres inde i et bur, og den hårdtprøvede kriminalkommissær Camille Verhoeven sættes på sagen. Han må dog snart erkende, at dét at redde kvindens liv bliver den mindste af hans mange udfordringer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 24. feb. 2014

Fremragende og barsk roman, der veksler fint mellem thriller og krimi. Et must for krimilæserne, kan godt gå hen og blive årets bedste krimi, og samtidig en barsk og velskrevet fortælling, der åbner op for en bredere målgruppe.

En kvinde bortføres på åben gade og kriminalkommissær Camille Verhoeven sættes på sagen. Mens politiet forfølger de spinkle spor følger vi kvinden Alex der holdes fanget i et bur. Men sagen er ikke så simpel, som det ved første øjekast ser ud til, og Alex er ikke nogen helt tilfældig ung kvinde. Alex har et spændende plot og selv den garvede krimilæser kan ikke forudse, hvad der vil ske. Konstant overraskes man og det er en fornøjelse, at forfatteren Pierre Lemaitre - han har skrevet fem roste krimier om kommissær Verhoeven, hvoraf Alex er den første der udkommer på dansk - både tager læseren og genren seriøst. Romanen er meget velskrevet og der er kælet for detaljerne og persongalleriet. Camille, en lille mand på halvanden meter, er en fremragende hovedperson og personerne omkring ham er så velbeskrevne at man nogen gange glemmer, at det "bare" er en krimi man læser.

En kvinde i et bur, ja, det er oplagt at sammenligne med Kvinden i buret, der også bevæger sig i krydsfeltet mellem krimi og thriller, men bogen lægger sig også i forlængelse af den store succes som franske thrillere har haft den seneste årrække med film som Captifs og Haute tension.

Fremragende og meget barsk krimi, der både underholder og overrasker.


litteratursiden.dk

d. 4. mar. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 4. mar. 2014

Hårdkogt, uhyggelig og neglebidende god underholdning af endnu en ny fransk forfatter på det danske krimimarked. Fuldt på højde med berømte franske krimiforfattere som Grangé og Vargas. Den smukke Ale...


Politiken

d. 9. mar. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. mar. 2014


Berlingske tidende

d. 22. mar. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 22. mar. 2014


Weekendavisen

d. 21. mar. 2014

af

af

Lars Bonnevie

d. 21. mar. 2014