Bøger / skønlitteratur / roman

Alexander. 2. bind : Ammons spådom


Beskrivelse


Alexander den Store vinder det store opgør med sin eneste ligeværdige, general Memnon af Rhodos. Derefter modtager det mystiske Egypten ham som en befrier, og verden står åben. En vigtig ballast for ham er skolingen med klassikerne Homer, Aristoteles og Xenofon.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Flemming Faarup

2007

Bogen henvender sig til alle læsere, der kan lide historiske romaner med action. Den er skrevet i et let sprog, og alle aldre og begge køn kan være med.

Bogen er anden del af trilogien om Aleksander den Store. Den handler om de år, hvor Aleksander erobrer den græsktalende del af Lilleasien, Mellemøsten og kommer til Ægypten og der bliver modtaget som folkets befrier. Vi læser om, hvordan han har krigslykken med sig, selvom om nogle slag er sværere at vinde end andre. Vi oplever Aleksander løse problemet med den gordiske knude. Hele tiden refererer Aleksander, der jo havde Aristoteles som lærer, til tidligere tiders historieskrivere, Homers Illiaden og Xenofons Anabasis. Der er tale om en god blanding af facts og skønlitteratur. Forfatteren er professor i klassisk arkæologi ved universitetet i Milano og ved, hvad han skriver om Bogen kunne være et spændende indslag i oldtidskundskab.

Læsere af McCulloughs Den romerske familie og Jacqs mange romaner om det gamle Ægypten kan også få fornøjelse af Manfredi.

En spændende bog, der formidler historie på en underholdende måde.


Jyllands-posten

d. 17. aug. 2007

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 17. aug. 2007