Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alf er væk


Beskrivelse


Alf, Kim og Jon er på tur. De leger en leg. Alf skal finde Kim og Jon. Så skal Kim og Jon finde Alf. Kan de det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. maj 2018

To lette bøger med max 3 bogstaver i hvert ord for begynderlæsere mellem 6 og 7 år. Læs om Jons venskab med en nuttet, grå mus eller tag med Alf og vennerne i skoven.

I "Jon og den grå mus" hører Jon en nat lyde. Lydene kommer fra en mus, som Jon bliver ven med. En dag får Jons familie besøg af en dame med en kat. Katten vil spise musen. Mon Jon kan redde den? "Alf er væk" handler om Alf og hans venner, der leger gemmeleg i skoven. Begge bøger er en del af serien "Max 3 bogstaver lydret", der som serie-titlen antyder kun har ord med max tre bogstaver, som er lydrette eller lydnære. På forlagets hjemmeside kan der hentes opgaver til bøgerne til undervisningsbrug.

Det er to både gode og letlæste bøger med megen handling på trods af de maksimale tre bogstaver pr ord. Illustrationerne støtter læsningen godt og tilfører samtidig handling og humor til fortællingen. Bøgerne er i stift bind og en god papirkvalitet, hvilket giver en fornemmelse af at læse en "rigtig" bog.

Vil man læse mere, er der flere titler i samme serie, eller man kan give sig i kast med serier som "ABC-lydret" og "Læs lydlet".