Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Alfabet-atlet : lær alfabetet med hele din krop


Beskrivelse


Billedbog. Alfabetbog med bogstavremser til både de store og de små bogstaver. Til hvert bogstav, både de store og små, er der knyttet et kropsudtryk, så den kropslige sans spiller sammen med den sproglige og andre sanser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 17. okt. 2018

Alfabetbog med bogstavremser. Til hvert bogstav, både de store og små, er der knyttet et kropsudtryk, så den kropslige sans spiller sammen med den sproglige og andre sanser. Til forældre, pædagoger og lærere, der har børn eller arbejder med børn fra cirka 4 år til 8 år.

Bogen arbejder med alle alfabetets 29 bogstaver. I de to-versede remser er der især fokus på bogstavernes form. I illustrationerne kan man gå på bogstavjagt og finde ord, hvor bogstavet er i forlyd. Desuden er der tegninger af, hvordan børnene kan forme bogstaverne med deres krop. Bogens første opslag er henvendt til den voksne alene. Her beskrives, hvordan den kropslige leg fremmer den sproglige opmærksomhed, her er idéer til, hvordan bogen kan bruges, og der gives tips til andre lege med alfabetet.

Der er udgivet en mangfoldighed af alfabetbøger. Denne har som noget særligt fokus på bogstavernes form og fokus på, at vi også lærer med kroppen. Remserne er inspirerende, bevægelserne sjove og illustrationerne lige til at gå ombord i. Det er ikke kun en skole- og lærebog, men en bog som også småbørnsfamilierne vil kunne få meget sjov af.

AlfabetrimMin ABC - mennesket har også anvisninger til den voksne formidler. En lidt anderledes alfabetbog kan være Min ABC - mennesketAlfabetrim har også anvisninger til den voksne formidler. En lidt anderledes alfabetbog kan være .


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 1. juni 2019

Sjov og anderledes alfabetbog på rim, som med garanti vil være et hit hos børn, der er begyndt at vise interesse for bogstaverne. Børn lærer godt, når kroppen er med i indlæringen. I 'Alfabet atlet' f...