Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Alfabetrim


Beskrivelse


Billedbog med rimede remser om hvert af alfabetets 29 bogstaver. Teksterne kan synges på gamle og velkendte børnesange. Bagerst i bogen er ideer til voksne til sprogstimulering og bogstavindlæring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2018

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 4. maj 2018

Hele alfabetet på rim med masser af illustrationer, hvor man kan gå på jagt og finde genstande, der har samme bogstav som begyndelsesbogstav. Teksterne kan synges på gamle og velkendte børnesange. Til undervisning fra 0.-1. klasse samt til samtaler mellem børn og deres forældre.

Bogen gennemgår alfabetets 29 bogstaver. På hver side er et rim om bogstavet. Illustrationer viser dets form og alle ting på siden har samme begyndelsesbogstav. Ved hvert bogstavrim er forslag til en børnesang, teksten kan synges på. Bagerst er første strofe til de 5 kendte børnesange. Det sidste afsnit i bogen er henvendt til den voksne og giver ideer til sprogstimulering. Der er forslag til, hvordan man kan træne alfabetet, bogstavernes lyde, former samt betydninger af ord, der anvendt i rimene. Ligeledes er der ideer til arbejdet med store og små bogstaver, konsonanter, vokaler samt gode rimord.

Bogen har forfriskende farverige illustrationer og rimede tekster, der gennemgår alfabetets bogstaver ét for ét. Teksterne er sat centralt på opslaget. De har alle bogstavrim, ende- eller krydsrim. De rimede tekster er sjove og ligger godt i munden. Anbefalinger til at synge rimene på kendte børnemelodier betyder, at de hurtigt læres. Der er rige muligheder for at arbejde med ord med samme begyndelsesbogstav.

Der findes flere bøger med bogstavrim, der anbefales. Bl.a. Halfdans ABCAlfabetkuffert med rim og remser samt Alfabetkuffert med rim og remserDer findes flere bøger med bogstavrim, der anbefales. Bl.a. Halfdans ABC samt .