Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alfahun


Beskrivelse


16-årige Vanessa styrer Nørrebro benhårdt. Skolegang er nedprioriteret, for man kan jo bare købe dygtige og kiksede Lærke til at skrive sin opgave for sig. Men snart må Vanessa sande, at ikke alt kan købes - mindst af alt tvungen loyalitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2020

af

af

Pia Gunilla Park

d. 18. feb. 2020

Vanessa på 16 styrer Nørrebro benhårdt. Det kræver så meget tid at hun har valgt at nedprioritere sin skolegang, for man kan jo bare manipulere og købe dygtige Lærke til at skrive sin opgave for sig. Men snart må Vanessa sande, at ikke alt kan købes - mindst af alt tvungen loyalitet. Fra 13 år.

Alfahunnen Vanessa dribler rundt for at bevare sin position som ukronet dronning af Nørrebro. Håndlangerne Jamilla og Michelle har deres egne problemer. Jamilla frygter endnu en opdragelsesrejse til Beirut, og Michelle kæmper med at styre sit temperament. Lærke drømmer sig langt væk fra Nørrebro og den ubarmhjertige junglelov, der udspiller sig mellem gruppen af unge. Kapitlerne i bogen er markeret med graffiti, og angiver dato, tidspunkt og sted. Bogen er læsepædagogisk bearbejdet og har lix 26. Den er en del af "Læseklub. Sort" som henvender sig til de trænede læsere i udskolingen. Der findes gratis læseforståelsesopgaver til bogen på læseklub.alinea.dk.

Der er fuld fart på fra første side. Vi følger skiftevis de fire unges oplevelser, som dagene udspiller sig. Det fungerer rigtig godt, og vi kommer tæt på de fire unge i et miljø, der er barskt og råt og svært at slippe væk fra.

Serien "Læseklub. Sort" er fuld af action og spænding - og lette at læse. Du kan fx i Ingen vej tilbage læse om Jonas, der pludselig er filtret så meget ind i et bandemiljø, at det er svært at komme ud af igen.