Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Ali Baba og de 40 røvere


Beskrivelse


Genfortælling af det kendte eventyr fra 1001 nat. Ali Baba klarer ikke mindre end 40 røvere ved hjælp af list og snedige tricks.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Bodil Pedersen

2008

Et eventyr beregnet til de yngste læsere.

I et flot layout med titel i guldtryk, hardback, lilla bogmærkesnor og mange farverige og drabelige illustrationer bl. a. med tale- og tænkebobler præsenteres det klassiske eventyr om de to brødre Kasim og Ali Baba i læsebearbejdet form. Et eventyr om modsætningen mellem rig og fattig og grådighedens konsekvenser og om hvordan en farefuld situation med de 40 røvere klares med stor list og snedighed. Sproget er stærkt forenklet. Eventyret er opdelt i kapitler og fortælles i nutid med stor, læsevenlig typografi. Til slut er der nogle få fakta om 1001 nats eventyr.

Der en del eventyr i læsebearbejdet udgave for samme aldersgruppe, men kun få i så indbydende layout.

Læserne får en rimelig fornemmelse for det herlige eventyrs ide og nerve, men de mange korte sætninger samt fortælling i nutid giver en opremsende effekt. Et af eventyrenes genrekendetegn er den glidende, kontinuerlige fortælling. Den brydes her ved opdeling i 5 kapitler med overskrifter - sandsynligvis for at tilgodese læseprocessen. Til let underholdning og læsetræning fra 2. klasse (ca. 9 år).