Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alice i Eventyrland & Gennem spejlet


Beskrivelse


Alice i Eventyrland: Alice følger efter en talende kanin ned i det hun tror er dens hul. Men hun lander i et mærkeligt eventyrland, hvor alting er omvendt og hvor hun møder de særeste figurer.
Gennem spejlet: Alice går gennem et spejl ind i en fremmed verden og møder igen en masse sære væsner.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2015

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 29. maj 2015

Alice følger efter en talende kanin ned i et hul. Hun havner i et mærkeligt eventyrland, hvor hun møder de særeste figurer. For børn fra ca. 8 år. Selvlæsning fra ca. 11 år. Også for voksne.

Pigen Alice følger en kanin ned i, hvad hun tror, er dens hul. Men hun falder ned i en helt anden verden. Her skifter hun hele tiden størrelse og møder de særeste figurer, lige fra en filihankat til en forloren skildpadde. Til slut vågner hun og opdager, at det var en drøm. I fortsættelsen "Alice bag spejlet", går Alice gennem et spejl ind i en fremmed verden og møder igen en masse sære væsner. Illustreret med forfatterens egne tegninger.

Christiane Rohdes nye oversættelse af de to klassikere fra 1865 og -71 har et veloplagt, nutidigt sprog, hvor originalens mange ordspil er søgt bibeholdt. Bogens humor bygger på det overraskende og på personernes mærkelige opførsel, og det er kommet med i den nye oversættelse. Gendigtningen af bogens mange vers bygger på Jermiin Nissens fra 1947.

De to bøger om Alice er kommet i mange udgaver med forskellige oversættere - lige fra Mogens Boisen til Leonora Christina Skov - og henvender sig til "alle aldre". Desuden er historien bl.a. udkommet som billedbog, Alice i EventyrlandAlice i EventyrlandAlice i Eventyrland, som tegneserie , og senest som letlæsningsbog De to bøger om Alice er kommet i mange udgaver med forskellige oversættere - lige fra Mogens Boisen til Leonora Christina Skov - og henvender sig til "alle aldre". Desuden er historien bl.a. udkommet som billedbog, , som tegneserie , og senest som letlæsningsbog De to bøger om Alice er kommet i mange udgaver med forskellige oversættere - lige fra Mogens Boisen til Leonora Christina Skov - og henvender sig til "alle aldre". Desuden er historien bl.a. udkommet som billedbog, , som tegneserie , og senest som letlæsningsbog .


litteratursiden.dk

d. 8. aug. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 8. aug. 2018

Magien blomstrer i sprog og finurligheder i flot jubilæumsudgave med forfatterens egne illustrationer. Som ekstra bonus indeholder den populære børnebog et helt nyt kapitel på dansk. Da ’Alice i Even...


Information

d. 20. juni 2015

af

af

Kamilla Löfström

d. 20. juni 2015


Berlingske tidende

d. 23. juli 2015

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 23. juli 2015