Bøger / faglitteratur / erindringer

Alis danmarkshistorie


Beskrivelse


Debatør, folketingskandidat og socialrådgiver Ali Aminali (f. 1982), der flygtede til Danmark med sin familie i 1987, beretter om sin integration i det danske samfund, og vi hører om Aminalis oplevelser som socialrådgiver, hvor han ser et velmenende men problematisk integrationssystem.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 9. okt. 2019

Biografi og debatbog om oplevelserne med et velmenende integrationssystem, der måske er så hensynsfuldt, at det ender med at stå i vejen for integrationen. Til alle med interesse for en mere vellykket integrationsproces.

Ali Aminali fortæller sin historie, fra han i 1987 som 5-årig kommer til Danmark fra Iran som flygtning. Familien bosætter sig i Ålsgårde hvor vennerne og fællesskaberne i skolen perspektiverer Aminalis opvækst uden for den ghetto, som de fleste andre indvandrere vokser op i. Som ung møder han andre unge, der har problemer med integrationsprocessen, og hans politiske og ideologiske interesse vækkes. I anden del af bogen hører vi om Aminalis oplevelser som socialrådgiver, hvor han ser et velmenende men problematisk system, der udnyttes og reinforcerer nogle problematikker hos en del flygtninge/indvandrere. Til sidst gives der bud på, hvordan vi kan skabe en mere vellykket integrationsproces.

Bogen er både lærerig, tankevækkende og yderst velskrevet. Når det gælder vejen til en mere vellykket integrationsproces, vil der være meget at hente for alle sider af det politiske spektrum. Biografisk er den fængende og som debatbog er den vigtig. Vil kunne ramme en bred gruppe læsere.

Fra Libanon til LærkevejHvor taler du flot dansk!Den grimme svane taler sort, Hvor taler du flot dansk! og Den grimme svane taler sort er alle eksempler på forfattere, der ud fra personlige erfaringer beskriver opvæksten som indvandrer/flygtning og problemerne med integrationsprocessenFra Libanon til Lærkevej, og Den grimme svane taler sort er alle eksempler på forfattere, der ud fra personlige erfaringer beskriver opvæksten som indvandrer/flygtning og problemerne med integrationsprocessenFra Libanon til Lærkevej, Hvor taler du flot dansk! og er alle eksempler på forfattere, der ud fra personlige erfaringer beskriver opvæksten som indvandrer/flygtning og problemerne med integrationsprocessen.


Jyllands-posten

d. 7. nov. 2019

af

af

Mikael Jalving

d. 7. nov. 2019


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2019

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 5. nov. 2019


Weekendavisen

d. 15. nov. 2019

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 15. nov. 2019