Bøger / skønlitteratur / roman

Alkymisten


Beskrivelse


En andalusisk fårehyrde, Santiago, drømmer om en skat og rejser til pyramiderne for at finde den. Ved at følge sit hjerte og søge sin skæbne opnår han rigdom og lykke.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Thaarup

d. 18. dec. 2018

Den lille roman er oversat fra portugisisk, originaludg. fra 1988 og forfatterens første bog dansk. Den unge Santiago ernærer sig som fårehyrde i Andalusien men ser i et drømmesyn en begravetskat, som han beslutter sig for at opspore. Han får tydet drømmen og begiver sig den lange vej til pyramiderne, hvor skatten efter sigende skulle være begravet. Undervejs møder han forskelligefarverige personer, oplever farefulde situationer og møder kærligheden i den unge Fatimas skikkelse. Selv om bogen foregår i nutiden - der omtales således både plastic og popcorn - er det mere eneventyrroman, hvor helten udsættes for en række prøver, end et psykologisk portræt. Undervejs møder han personer, som hengiver sig til søgen efter de vises sten og selve verdenssjælen, og i sinstræben når han stadig videre på sin personlige livsbane. Sammen med alkymisten når han til sidst gennem ørkenens farer frem til et koptisk kloster, og her indser han, at han har mødt Gud,symboliseret ved en skarabæ.Samtidig forstår han også, at kærligheden er en kraft, der omdanner og forbedrer verdenssjælen. Ved at være tro mod sin egen bestemmelse vinder han både rigdom ogkærlighed, og det er nok alt hvad dette lille eventyr har at fortælle den tålmodige læser.


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2003

af

af

Per Månson

d. 1. aug. 2003

Den brasilianske kult- og succesforfatters mest kendte roman udkom første gang på dansk i 1995. Det er historien om den andalusiske fårehyrde, der drømmer om en skat begravet ved pyramiderne. Han sælger sin hjord og begiver sig af sted på en rejse med mange forhindringer, men også mange hjælpere. Næsten ved vejs ende møder han alkymisten, en mystiker i en oase, der hjælper ham med at finde sig selv og sine egne kræfter, og da han behersker sig selv kan han også beherske elementerne og komme i kontakt med det universelt guddommelige og endelig finde sin skat og kærligheden. Det er en lille småfilosofisk fabelbog om at rejse for at møde sig selv og gribe nuet. Det er ikke den store litteratur, men godt skrivehåndværk tilsat tilpas mystik og med enkle, klare budskaber, der foreløbig er solgt i 25 millioner eksemplarer. Målgruppen er for eksempel Kahlil Gibrans læsere.


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2005

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 1. juni 2005

En andalusisk fårehyrde, Santiago, drømmer om en skat og rejser til pyramiderne for at finde den. Ved at følge sit hjerte og søge sin skæbne opnår han rigdom og lykke. Dette er en brasiliansk bestsell...


Jyllands-posten

d. 9. mar. 1995

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 9. mar. 1995


Information

d. 9. mar. 1995

af

af

Peter Poulsen

d. 9. mar. 1995


Litteraturmagasinet Standart

Årg. 9, nr. 2 (1995)

af

af

Henrik Kidmose Christensen

Årg. 9, nr. 2 (1995)


Weekendavisen

d. 12. apr. 1995

af

af

Lars Bonnevie

d. 12. apr. 1995


Standart

Årg. 18, nr. 2 (2004)

af

af

Ingemai Larsen

Årg. 18, nr. 2 (2004)