Bøger / faglitteratur

Allah & Eva : om at være kvinde i Pakistan


Beskrivelse


Journalisten Betsy Udink, der har boet i Pakistan fra 2002 til 2005, tegner et utilsløret billede af kvindeskæbner, fattigdom og fornedrelse i den islamiske stat hvor hustruvold, æresdrab og tvangsægteskaber hører til dagens orden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 10. juni 2010

For læsere med interesse for verdens brændpunkter, islam og kvindeundertrykkelse.

Forfatteren er hollandsk journalist og har boet i Pakistan i tre år, mens hendes mand var udstationeret der som diplomat. Hun har rejst rundt i de forskellige egne af Pakistan og færdedes i mange forskellige miljøer. Disse indtryk har hun nedfældet i en række velskrevne reportager. Hun skriver nøgternt og sagligt om de forskellige skæbner, hun støder på, lige fra de få modige mennesker, der med livet som indsats kæmper for de undertrykte, over velhavere og politikere til de ludfattige livegne bønder, fangerne i landets fængsler og ikke mindst de undertrykte kvinder. Hun giver et dystert billede af en islamisk stat, et uendeligt fattigt, tilbagestående, gennemkorrupt, voldeligt, feudalistisk samfund uden meget håb om en bedre fremtid. Særligt skarpt står hendes beretninger om undertrykte, fornedrede kvinder uden nogen rettigheder.

Bogen er med sin skarpe, journalistiske synsvinkel et godt supplement ikke bare til litteraturen om Pakistan men også til litteraturen om islamisk kvindeundertrykkelse.

En velskrevet samling journalistiske reportager fra Pakistan, der giver et rystende billede af en gennemkorrupt og brutaliseret islamisk stat, hvor især den massive kvindeundertrykkelse falder i øjnene.


Jyllands-posten

d. 5. juni 2010

af

af

Lone Nørgaard

d. 5. juni 2010


Kristeligt dagblad

d. 24. juli 2010

af

af

Maria Sjøqvist

d. 24. juli 2010Informationer og udgaver