Bøger / faglitteratur / håndbøger

Alle Europas fugle


Beskrivelse


Fotografisk guide til feltbestemmelse af 860 fuglearter, der kan ses i Europa indtil Uralbjergene, Tyrkiet og den vestlige del af Nordafrika.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2016

af

af

Søren Møller

d. 28. okt. 2016

Kompakt bog til bestemmelse af alle fugle, som er set i Europa. For de lidt mere avancerede fuglekiggere og ornitologer.

Først er der et kapitel med råd til artsbestemmelse af fugle ud fra udseendet, sådan som det fremtræder i forskellige situationer. Herefter beskrives 860 arter i Europa indtil Uralbjergene, Tyrkiet og den vestlige del af Nordafrika. Der medtages også de mest sjældne gæster. Hver art vises på to eller flere farvefotos og beskrives med kendetegn, stemme og levested. Den geografiske udbredelse vises på et lille kort.

Rigtig mange fuglearter samlet og beskrevet i kort form, med mange gode illustrationer.

Der findes en række andre udmærkede fuglebøger dækkende både Danmark og Europa. Nogle af de seneste er Politikens bog om Europas fugleNaturguide fugleFuglene med 500 arter, Naturguide fugle med 320 arter og Fuglene med 900 arter. Med 860 arter i herværende bog hører den også til i toppen, når det gælder antallet af beskrevne arter. Med så mange og med fokus på selve artsbestemmelsen, så må man søge i andre fuglebøger for at finde uddybende oplysninger om de enkelte arters levevisDer findes en række andre udmærkede fuglebøger dækkende både Danmark og Europa. Nogle af de seneste er Politikens bog om Europas fugle med 500 arter, med 320 arter og Fuglene med 900 arter. Med 860 arter i herværende bog hører den også til i toppen, når det gælder antallet af beskrevne arter. Med så mange og med fokus på selve artsbestemmelsen, så må man søge i andre fuglebøger for at finde uddybende oplysninger om de enkelte arters levevisDer findes en række andre udmærkede fuglebøger dækkende både Danmark og Europa. Nogle af de seneste er Politikens bog om Europas fugle med 500 arter, Naturguide fugle med 320 arter og med 900 arter. Med 860 arter i herværende bog hører den også til i toppen, når det gælder antallet af beskrevne arter. Med så mange og med fokus på selve artsbestemmelsen, så må man søge i andre fuglebøger for at finde uddybende oplysninger om de enkelte arters levevis.


Flora og fauna

Årg. 123, h. 1 (2017)

af

af

Rasmus Due Nielsen

Årg. 123, h. 1 (2017)Informationer og udgaver