Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alle for én!


Beskrivelse


Malou bliver holdt uden for. Drengene siger, at hun lugter, så Malou går amok og vælter deres hule. Klara synes, drengene er tarvelige, men hun synes også, at Malou er for voldsom. Hvordan skal hun løse konflikten?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 21. okt. 2013

Frilæsning til piger fra 8 til 11 år. Kan også bruges som oplæg til en samtale om mobning.

Klara og Rose har fået en side fra Julies malebog. Malou kommer til og vil også gerne have en side, men nu vil Julie gerne spare på siderne, så hun får ingen. I frikvarteret laver drengene en hule, og pigerne vil gerne ind i hulen. Drengene laver et kodeord, som skal siges, før man kravler ind. Kodeordet er: Malou lugter, så Malou kommer ikke ind i hulen, for der er ingen, som vil sige kodeordet til hende. I stedet snakker de om hende inde i hulen, og Malou hører igennem tæpperne, hvad kodeordet er. Malou går amok og vælter hulen. Klara kommer i et dilemma, fordi hun synes, de behandler Malou forkert, men samtidig har hun heller ikke lyst til at være sammen med Malou. Konflikten bliver løst, fordi Klara tør sige sin mening i klassen. Teksten er sat med store typer, og der er mange tegnede helsides illustrationer i sort/hvid. Bogen er hardback med lix 17.

Dette er femte bog i serien om Klara og vennerne, og niveauet er højt som i de tidligere bøger. I Sove hos Malou fik vi præsenteret Malous svære baggrund, og i den nye bog ser vi nogle af de problemer, det giver hende.

Rigtig god bog, som tager fat i problemet mobning, og som opfordrer børn til at tage ansvar og være med til at få løst svære konflikter, der kan opstå i en klasse. Serien K for Klara rammer fint de udfordringer, børnene møder i hverdagen.