Bøger / skønlitteratur / roman

Alle guds børn


Beskrivelse


Advokat Sarah Berthelsen skal forsvare Johnny, der er anklaget for rovmord. Hun tror på hans uskyld, men bliver upopulær hos kollegaerne. Hendes lidt rodede privatliv gør ikke sagen bedre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 1. okt. 2008

Til femikrimi fans.

Sarah Berthelsen fra Djævelens advokat er tilbage i en ny chick lit-krimi. Nyansat i et finere advokatkontor i den indre by byder første dag på opgaven som beskikket advokat for den ganske tiltrækkende vaneforbryder Johnny med de "helt dybblå nærmest mørkeblå øjne". Anklagen lyder på rovmord, men Sarah kan ikke tiltænke Johnny så grov en forbrydelse og begynder at snuse. Den bistre kvindelige chef dømmer straks tidsspilde og advarer dertil allerede første dag omhyggeligt Sarah mod nogen som helst form for honky tonk på arbejdet. Men det er svært, når man netop så gerne vil vise ben til den velklædte kollega Nikolaj med den flotte lejlighed og det imponerende samtalekøkken. Og så går det over stok og sten gennem middagsinvitationer, tonsvis af small talk om tøj, sko, cocktails, designermøbler, singlelivets og parforholdets fortrædeligheder (hvor Sarah i den grad er erfaringens mester) via to ekstra mord og 3 caffe latte til sagens opklaring. Krimiintrigen er tynd, men så meget desto stærkere står den øvrige bevidst overfladiske handling, som er fermt afviklet med let pen og fin ironisk lune. Bagsiden lover: Halv chick lit og hel spænding. Jeg dømmer: Hel chick lit og halv spænding.

Mere spænding er der i Elsebeth Egholms bøger.

En ganske underholdende chic lit-krimi, hvor krimiintrigen står svagt, mens til gengæld den øvrige handling med dialog om ting, tøj, singlelivets og parforholdets fortrædeligheder samt intriger på arbejdspladsen står distancen i fin stil.


Politiken

d. 27. dec. 2008

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 27. dec. 2008


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 20 (2008)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 154, nr. 20 (2008)